Aktuális

Szabó Erika több éves kihagyás után újra képernyőn

Bors

Létrehozva: 2021.10.07.

<p>Szabó Erikával a Thália színház színművésznőjével beszélgettünk a most debütáló nagyjátékfilmjével, az Ecc-pecc című vígjátékkal kapcsolatban. Szabó Erika elmondta, milyen volt neki a Covid alatt és miként élte meg, hogy újra munkába állhatott a kis funkcionális családjával.</p>

Forrás: Nemzeti Sport

Miért áll hozzád közel a film?

Az Ecc-pecc arról szól, hogy valaki frissen érkezik meg egy színházba, aki nem mint művész, hanem mint kívülálló érkezik egy színházhoz dolgozni, és ott megpróbál „rendet tenni”. Lényegében feladatának tekinti majd, hogy a színházat megpróbálja gazdaságilag effektívebbé tenni, ám művészileg nem kifejezetten ért a dologhoz. Megpróbálja a Rómeó és Júliát happy enddel végezni, megpróbálja csökkenteni a létszámot, és így növelni a színház bevételét. Alapvetően ez egy vígjáték, de egyszerre próbál nevettetni, és közben bemutatni a színházi világ kulisszatitkait és érzékeltetni a színfalak mögötti feszültségeket.

Hogy zajlott a forgatás?

Tudni kell, hogy a filmet január környékén kezdtük el forgatni a Thália színházban. Jó volt kimozdulni az elmúlt időszakban megszokott mindennapokból, és nagyon jó érzés volt újra a társulattal lenni. Mivel a Thália színészei a szereplők, kicsit otthon voltunk a Thália színházban a film alatt, mondhatni Home officeban forgattunk..

Milyen érzés újra képernyőn lenni?

Nekem sosem volt tudatos eltávolodásom a tévézéstől. Az elmúlt években nagyon sok tévés produkcióban részt vettem, de jelen pillanatban én a Thália színésze vagyok, az a főállásom, első sorban a Thália színház számíthat a munkámra. Nyilván remek érzés újra képernyőn lenni, de ezt eddig sem gondoltam másképp. Nekem a színjátszás az életem. Vagy itt, vagy ott.

Visszatérnél megint hosszabb sorozatra, mint anno a Barátok közt volt?

Feladattól függ. Nem tudom, hogy mindenki így gondolja-e, de én nagyon büszke vagyok a Barátok Köztben eltöltött időkre. Tagadhatatlan, hogy a Barátok Közt egyedülálló volt itt, Magyarországon. Hála istennek mostanában egyre több sorozat készül, talán már több mint film, és egyre igényesebbek is. Ahogy mondtam, feladattól függ, hogy visszatérnék-e, de ha egy jó sorozatról lenne szó, miért ne?

Mesélnél az Ecc-peccben általad játszott karakterről, Éváról?

– Nem akarom lelőni a poént, ezért csak nagy vonalakban. Éva egy színésznő, aki nem érzi annyira a helyén magát a színházban. Pindroch Csaba karakterének a barátnőjét játszom. Jön egy új főnök, aki próbálja költség-optimalizálni a színházat. Ez nyilván sok embernek nem tetszik. Van aki azonnal felmond, de Éva inkább megpróbál élni a lehetőséggel és hajlandó beleállni az újításokba.

Tudtál valamiben azonosulni a karaktereddel?

– Alapvetően egy törtető, karrierista lányról van szó, ez szerintem rám kevésbé jellemző. Ugyanakkor Éva egy fiatal lány, akinek az a motivációja, hogy szeretne befutni és színészként sikeres lenni. Szerintem neki is teljesen érthető okai vannak, és próbál megfelelni ott, ahol tud. Nagyon szereti a fiút akivel együtt van és ezek teljesen érthető kapcsolódási pontok nem csak nekem, de szerintem sokan másoknak is.

Az Ecc-pecc című televíziós végjáték most szombaton este kerül adásba a Duna TV-n.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek