Aktuális

Szabó Erika több éves kihagyás után újra képernyőn

Bors

2021. október 7. csütörtök 11:30

<p>Szabó Erikával a Thália színház színművésznőjével beszélgettünk a most debütáló nagyjátékfilmjével, az Ecc-pecc című vígjátékkal kapcsolatban. Szabó Erika elmondta, milyen volt neki a Covid alatt és miként élte meg, hogy újra munkába állhatott a kis funkcionális családjával.</p>

Forrás: Nemzeti Sport

Miért áll hozzád közel a film?

Az Ecc-pecc arról szól, hogy valaki frissen érkezik meg egy színházba, aki nem mint művész, hanem mint kívülálló érkezik egy színházhoz dolgozni, és ott megpróbál „rendet tenni”. Lényegében feladatának tekinti majd, hogy a színházat megpróbálja gazdaságilag effektívebbé tenni, ám művészileg nem kifejezetten ért a dologhoz. Megpróbálja a Rómeó és Júliát happy enddel végezni, megpróbálja csökkenteni a létszámot, és így növelni a színház bevételét. Alapvetően ez egy vígjáték, de egyszerre próbál nevettetni, és közben bemutatni a színházi világ kulisszatitkait és érzékeltetni a színfalak mögötti feszültségeket.

Hogy zajlott a forgatás?

Tudni kell, hogy a filmet január környékén kezdtük el forgatni a Thália színházban. Jó volt kimozdulni az elmúlt időszakban megszokott mindennapokból, és nagyon jó érzés volt újra a társulattal lenni. Mivel a Thália színészei a szereplők, kicsit otthon voltunk a Thália színházban a film alatt, mondhatni Home officeban forgattunk..

Milyen érzés újra képernyőn lenni?

Nekem sosem volt tudatos eltávolodásom a tévézéstől. Az elmúlt években nagyon sok tévés produkcióban részt vettem, de jelen pillanatban én a Thália színésze vagyok, az a főállásom, első sorban a Thália színház számíthat a munkámra. Nyilván remek érzés újra képernyőn lenni, de ezt eddig sem gondoltam másképp. Nekem a színjátszás az életem. Vagy itt, vagy ott.

Visszatérnél megint hosszabb sorozatra, mint anno a Barátok közt volt?

Feladattól függ. Nem tudom, hogy mindenki így gondolja-e, de én nagyon büszke vagyok a Barátok Köztben eltöltött időkre. Tagadhatatlan, hogy a Barátok Közt egyedülálló volt itt, Magyarországon. Hála istennek mostanában egyre több sorozat készül, talán már több mint film, és egyre igényesebbek is. Ahogy mondtam, feladattól függ, hogy visszatérnék-e, de ha egy jó sorozatról lenne szó, miért ne?

Mesélnél az Ecc-peccben általad játszott karakterről, Éváról?

– Nem akarom lelőni a poént, ezért csak nagy vonalakban. Éva egy színésznő, aki nem érzi annyira a helyén magát a színházban. Pindroch Csaba karakterének a barátnőjét játszom. Jön egy új főnök, aki próbálja költség-optimalizálni a színházat. Ez nyilván sok embernek nem tetszik. Van aki azonnal felmond, de Éva inkább megpróbál élni a lehetőséggel és hajlandó beleállni az újításokba.

Tudtál valamiben azonosulni a karaktereddel?

– Alapvetően egy törtető, karrierista lányról van szó, ez szerintem rám kevésbé jellemző. Ugyanakkor Éva egy fiatal lány, akinek az a motivációja, hogy szeretne befutni és színészként sikeres lenni. Szerintem neki is teljesen érthető okai vannak, és próbál megfelelni ott, ahol tud. Nagyon szereti a fiút akivel együtt van és ezek teljesen érthető kapcsolódási pontok nem csak nekem, de szerintem sokan másoknak is.

Az Ecc-pecc című televíziós végjáték most szombaton este kerül adásba a Duna TV-n.

További cikkek

Világűr

Veszélyben vagyunk? Januárban még nyolc aszteroida közelíti meg a Földet

Ez is érdekelhet

life.hu

Gáspár Győző végre elmondta, mit jelent a "cigány kolbász"

likebalaton.hu

Különleges jégcsodák a déli parton – nézd meg videónkat

life.hu

Mindenkinek van egy "halálórája", amely pontosan jelzi, meddig fog élni

hirtv.hu

A kórházból jelentkezett a hármas ikreket váró Rúzsa Magdi: Kell a biztatás! Szorítsatok!

szon.hu

Félrehúzta a köntösét a nagymellű szőke szépség

origo.hu

1,2 millió ember halálát okozta antibiotikumoknak ellenálló kórokozó

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: az EHF-elnök levélben dicsérte a magyar szervezést

origo.hu

Vegyszerrel töltött poharat szolgáltak fel egy vendégnek egy amerikai étteremben

nemzetisport.hu

Videó: Csercseszov debütálása, avagy így kapott ki a Fradi a DAC-tól

life.hu

Meghökkentő fotók: G.w.M. felesége néhány évvel ezelőtt Kulcsár Edina óriási rajongója volt

life.hu

Kulcsár Edina vőlegényével, Mátéval is úgy szakított, mint Csutival

origo.hu

Ezek voltak Gaspard Ulliel legjobb filmjei - képgaléria