Aktuális

Szorul a hurok: DNS-minta lehet a perdöntő bizonyíték a Katzenbach-gyilkosságban

Bors

Létrehozva: 2021.06.07.

Komoly előrelépés történt az ügyben, amelyben Curtis bátyja is érintett.

Forrás: Bors Archív

Mint arról korábban beszámoltunk, május 13-án hatórás meghallgatás után döntött úgy a bíróság, hogy a Katzenbach-gyilkosság három új gyanúsítottját – köztük Curtis bátyját, Sz. Lajost is – 30 napra letartóztatásba helyezik, nem sokkal később pedig az ügyészség részletesen beszámolt arról, hogy a vádirat szerint Katzenbach Imrét 3 millió forintért és élethosszig tartó vadászati engedélyért ölhették meg.

A Blikk úgy tudja, komoly előrelépés történt az ügyben: megtalálták ugyanis az egykori focista megölésével gyanúsított egyik férfi DNS-ét a holttesten, pontosabban a köröm alatt.

A lap megkérdezett egy, az ügytől független bűnügyi szakértőt, Kovács Lajos nyugállományú ezredest, a „döglött ügyek osztályának” egykori vezetőjét, aki szerint nem lehetetlen, hogy a minta mindmáig épségben maradt:

– Ha sósavval lelocsolják vagy elégetik, akkor szinte semmi esélye annak, hogy találnak DNS-mintát. Ám ha a holttest érintetlen körülmények között van, akkor elképzelhető, hogy a köröm alatt lévő DNS hosszabb ideig megmarad.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek