Aktuális

Végre ítéletet mondanak a Dózsa György úti gázolásban: kiderül, hány évet kap M. Richárd

Bors

Létrehozva: 2021.06.27.

Pénteken másodfokon is ítéletet mondanak a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd fölött. A férfi ügyvédje korábban védence büntetésének csökkentését kérte.

Forrás: Bors

Bár első fokon négy év fegyházra és a vezetéstől való örökös eltiltásra ítélték a Dózsa György úti gázoló néven elhíresült M. Richárdot, pénteken kiderül, hogy a másodfokú bíróság hogyan dönt az ügyében. 

Mint azt a Bors megírta, alig egy hete volt korábbi tárgyalása a férfinek, akit azzal vádolnak, hogy 2017. május 15-én jogosítvány nélkül, közel 110 kilométeres sebességgel hajtott a Dózsa György úton, ahol összeütközött a szabálytalanul elé kanyarodó Citroennel, amit belelökött egy trolimegállóba. A sofőr életveszélyesen megsérült, két várakozó pedig meghalt. 

A férfi az ezt megelőző tárgyalásán kijelentette, hogy életveszélyben érzi magát, ugyanis súlyos szívbetegsége ellenére sem juthat megfelelő orvosi kivizsgáláshoz, továbbá hozzáfűzte, hogy szerinte az ügyben játszott szerepét a média eltúlozza:

AZ ORVOSI ELLÁTÁSOM NINCS MEGFELELŐEN BIZTOSÍTVA.TÚL VAN EZ LIHEGVE- mondta akkor. Ügyvédje továbbá a büntetése csökkentését kérte, szerinte ugyanis védence éppen most szeretne megváltozni és családot alapítani. Hozzátette, hogy a vezetéstől való végleges eltiltást sem találja jogszerűnek. 

M. Richárd pénteken újra bíróság elé áll, ahol az utolsó szó jogán mondhatja el védőbeszédét. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek