Aktuális

Bárki elindulhat a legendás balatoni vitorlásversenyen

Bors

2021. június 22. kedd 14:15

Covid kényszerszünet után, idén végre elindul a Balaton legrégebbi vitorlás túrabajnoksága. Három helyszínen, megújulva, minden vitorlázó számára nyitott versenyekkel, a parton igazi fesztiválhangulattal tér vissza a nagy múltú BAHART Regatta.  

2021-ben a Yacht Charter Guru és a BAHART szervezésében újra BAHART Regatta! A Balaton legrégebbi túrabajnoksága egy éves kihagyás után idén három helyszínen zajlik: június 26-án a balatonföldvári, július 31-én a balatonszemesi, augusztus 28-án pedig a balatonboglári BAHART kikötőből startol majd a mezőny.

A több mint 15 éves BAHART Regatta az amatőr vitorlázók legnépszerűbb sorozata. A nagy múltú versenyen évről évre családi- és baráti csapatok szállnak vízre, de ez számít a legnagyobb felnőtt utánpótlás versenynek is, ahol rendre feltűnnek olyan vitorlázók, akik később legnagyobb hazai versenyeken folytatják.

Verseny és társasági esemény

A legendás sorozat sok éves hagyományai idén új programelemekkel egészülnek ki, amelyekkel izgalmas versenyei mellett a BAHART Regatta a Balaton egyik jó hangulatú, izgalmas társasági eseményének is ígérkezik. A parton fesztiválhangulat, minőségi vendéglátás, food truckok, különleges balatoni borok, este DJ várja a résztvevőket. A futamok online is követhetőek lesznek, egy ingyenesen használható applikáció segítségével. 

A versenyre bárki jelentkezhet, csak a hajó érvényes hajólevelére és biztosítására, valamint a kormányos hajóvezetői képesítésére lesz szükség a nevezéshez. Nevezni lehet online a verseny hivatalos oldalán vagy közvetlenül a helyszínen.  

Szakmai programok

Mivel a BAHART Regatta élménye sokak számára a kezdőpontot jelenti az aktívabb vitorlázáshoz, majd versenyzéshez, ismeretterjesztő, szakmai előadások teszik teljessé a programot. A start előtti napokban Náray Vilmos versenybíró, online szabályismeret webináriuma készíti fel a versenyzőket, a futamok után a kikötőben az Országos Meteorológiai Szolgálat képviseletében Dr. Horváth Ákos, majd Csury Zoltán vitorlavarró, valamint a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatától Bagyó Sándor tart majd előadást.

A futamok profi lebonyolítását a SailForYou biztosítja, a minőségi vendéglátásról a Káli Gourmet Bistro és Delicatesse gondoskodik. Az esemény szervezője a Yacht Charter Guru, az események helyszínét a BAHART biztosítja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Börtönben találtak rá az eltűnt színésznőre

origo.hu

Halálra késeltek egy idős embert

metropol.hu

Megdöbbentő videó, az aszály miatt látható a Margit híd alagútja

magyarnemzet.hu

Magyarul szólt be Soros Györgynek az amerikai műsorvezető + videó

ripost.hu

Egy időutazó megjósolta II. Erzsébet királynő halálát

mandiner.hu

Német CDU-s politikus: Azt mondom nem kell győznie Ukrajnának, a háborúnak kell megállnia!

vg.hu

Ősztől ennyi pótdíjjal kell számolnia a BKK-n bliccelőknek

travelo.hu

Esztergomnál áll egy műemlék a Dunában, aminek a csodájára járnak

borsonline.hu

Menekítik az embereket Vajszlón, lezárták a környéket

borsonline.hu

Se bugyi, se más: anyaszült meztelenül fotózták le a TV2 sztárját

borsonline.hu

Most adták ki a meteorológusok: durva, ami ma jön

borsonline.hu

Mindjárt lecsap a vihar, több megyére már riasztást adtak ki

További cikkek

Részletek

Négy műtéten van túl a nagypeterdi horrorbaleset túlélője – unokája segített a mentés során

Luxus

Hajléktalan voltam, most százmillióim vannak