Aktuális

Lőrincz Viktor böjtöl: Az olimpiáig nincs peca

K. D.

2021. április 3. szombat 12:00

A pecázás a sztárokat is megfertőzte. Színészek, zenészek, sportolók ragadnak botot, hogy kikapcsolódjanak a vízparton. A Bors olvasóinak most a vb-ezüstérmes birkózó, Lőrincz Viktor mesél élményeiről.

Forrás: Instagram

Szenvedélyes bojlis horgász az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes birkózó, Lőrincz Viktor, aki saját pecacsapatot is alapított testvérével, a szintén Eb-győztes, világbajnok Tamással. 

Mély víz

A nyerő páros álma, hogy jövőre megmérettessék magukat az egyik legrangosabb horgászversenyen, a Nemzetközi Balatoni Bojlis Kupán (IBCC).

– Fejest ugrunk a mély vízbe. Bevallom, kicsit tartok is tőle, mert ott a horgászvilág krémje csap össze, ráadásul nekünk a Balaton teljesen új pálya lesz – fogalmazott a Borsnak Viktor.

A Wrestling Carp Team csapat ötlete az én fejemből pattant ki. Én terveztettem meg a logót, és már egyen ruházatunk is van. A brigád létszáma még szerény, mindössze három tagból áll. A feleségem, Tomi és én vagyunk benne, de kezdetnek nem rossz. 

Kislánya is élvezi a pecát

Bár a horgászcsapat teljes jogú tagja a kiváló birkózó párja, Vivien, a csinos édesanyát nem a pontyok hozzák lázba. 

A gyönyörű természetet, nyugodtságot szereti, ezért gyakran elkísér a vízpartra. De azért fogott már egyszer-kétszer botot a kezében – tette hozzá a fiatalabbik Lőrincz.Nem ijed meg, ha kapás van, szépen fárasztja a halat, egyedül szákol, és már az etetőrakétát is profin tölti. Szóval, szép lassan horgász válik belőle. 

A csapat hamarosan bővül, ugyanis Viktor nyolc hónapos kislánya, Anna is néha meglátogatja apukáját.

Nem szeretnék erőltetni semmit. A legfontosabb, hogy a természetben legyen, a friss levegőn. Nem vagyok az a túrázós típus, de a vízpart olyan nyugalmat áraszt, hogy ott tudok igazán kikapcsolódni. És nem csak én. Vivin is ezt látom. Persze, ha Anna picit nagyobb lesz, és kedvet kap, akkor szívesen mutatok neki egy-két trükköt, de nem az a cél, hogy versenyhorgászt faragjak belőle – mondta az Európa-bajnok. 

Nagy a rivalizálás

Viktor akárcsak a birkózást, a pecát is a bátyja, Tamás miatt szerette meg. Gyerekként együtt jártak a tópartra, és mondani sem kell, szerelem volt első látásra.

– Egyik birkózó barátunk édesapjának volt egy horgásztanyája Cegléden, ő csábított ki minket a tópartra, körülbelül 12 éves lehettem. Onnantól kezdve szinte minden nyarunkat ott töltöttük Tomival. Hajnalban keltünk, a biciklinkre ragasztottuk szigetelőszalaggal a botokat, hogy le ne essenek tekerés közben – mesélte Viktor.

– Ez a szenvedély azóta sem hagyott alább. Egyre jobban beleástam magam a horgászat rejtelmeibe, mindig újabb és újabb célokat tűztem ki magam elé. Most az a vágyam, hogy 30 kiló feletti pontyot fogjak. A jelenlegi rekordom 28 kilogrammos, ezt szeretném megdönteni. A tóparton nagy a versengés a tesómmal, szerencsére én vezetek, neki „csak” 26 kilósat sikerült eddig fognia.

Az újabb kapitális pontyokra várniuk kell, ugyanis az olimpiai felkészülés miatt nincs idejük elmenni többnapos pecára, ám augusztusban – remélhetőleg aranyéremmel a nyakukban – egyhetes túrára indulnak Harsányba.

Jelenleg semmi pihenőnk nincs. Gőzerővel készülünk Tokióra. De utána egy hatalmas horgászattal pihenjük ki a fáradalmakat. Nagyon várjuk már Tomival, az egy brutálisan jó peca lesz

– zárta a kiválóság.

További cikkek

Gyilkosság

Halálos késelés a XVI. kerületben: Könnyek között vallotta be tetteit a gyilkos

Covid

Bors exkluzív! Először szólal meg Szilvia, aki mélyaltatásban hozta világra gyermekét

Ez is érdekelhet

vg.hu

Gattyán György az utcán toborozza a képviselőjelölteket

metropol.hu

Drámai képet posztolt a magyar énekes: tragédia történt hajnalban – Fotó!

life.hu

Mélyaltatásban szülte meg kislányát a covidos magyar kismama

magyarnemzet.hu

Közös nyilatkozatban határolódtak el Márki-Zay Pétertől

origo.hu

Rákaptak az invazív kagylókra a balatoni pontyok

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

origo.hu

Soha nem látott híd épül Sátoraljaújhelyen

nemzetisport.hu

PL: Suárez ajánlatot kapott az Aston Villától – sajtóhír

life.hu

Az életükkel játszanak az idősek - Valós veszélyt jelentenek az illegális otthonok

heol.hu

Két ember halálához vezetett a kerecsendi férfi felelőtlen száguldozása

origo.hu

Tom Hanks svéd filmsiker amerikai remake-jében szerepel