Dr. Demeter Endre szőlész-borász a díjról elmondta, hogy igazán örömteli az elismerés, hiszen szigorú bírálati rendszerben, komoly nemzetközi zsűri - és minták közt állt helyt a tétel. Ez egyrészt jelentheti azt, hogy a cári idők hagyományai újraelevenednek, Oroszország és Eurázsia újra felfedezi és megkedveli a csúcs tokaji borokat, másrészt pedig a települési eredetvédelmi egyesület, a Mádi Kör törekvése is visszaigazolást nyert, amely szerint az egyedi geológiával rendelkező, 1730 óta klasszifikált szőlőterületeket érdemes kompromisszummentes, komoly borokkal bemutatni, ezzel a világörökségi hagyományainkat fenntartani.
A regisztrált bio-művelést folytató pincészet csak a kiemelkedő évjáratokban készíti el a csúcsborát, a Király-hegyen található 3 hektárnyi, fél kilogrammos tőketerhelésű furmint ültetvényeiről az aszúbort. Ez 2013-ban egy 1376 palackos tételt jelentett, 200 gramm feletti természetes maradékcukor-tartalommal, amelyet a 8 grammos savtartalom, valamint az andezites, riolitos ásványosság tart feszes, elegáns egyensúlyban. Ez a bor Angliában, és a Távol-Keleten örvend nagy népszerűségnek, a rendelések jelentős része export, elsősorban csúcs-éttermek és borklubok kínálatában található meg Európa –és világszerte.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.