Ha már unja a sonkát: töltse ebédre palacsintába és kínálja gombamártással! - Recept

Ha már unja a sonkát: töltse ebédre palacsintába és kínálja gombamártással! - Recept

csülök
PUBLIKÁLÁS: 2021. április 03. 14:00
A füstölt csülök mennyei étel, de van, amikor ebből az isteni fogásból is elege lesz az embernek. Ilyenkor jó, ha van olyan receptünk, amivel újrahasznosíthatjuk a húst.
Bors

Színész- és zenészóriásaink is tudták, ha jót akarnak enni, kiadósat kell főzni, és ezt meg is mu­tatták 1983-ban a Zeneműkiadó gondozásában megjelent Zenei ki mit főz? – Muzsikus szakácskönyv című kötetben. A szakácskönyv nemcsak re­mek recepteket tartalmaz, hanem igazi kordokumentum is: hiszen a könyvben jár egy-egy sztori a sztároktól a receptekhez.

A legnagyobbak receptjei

Koós János például a tárkonyos báránylevesét és a juhtúrós puliszkáját marhatokánnyal is megmutatta a könyvben, Gregor József pedig elárulta, hogy csak mérleg nélkül volt hajlandó főzni.

Csülkös palacsinta húsvét utánra

A gombamártásos csülkös palacsinta receptje pedig Bokorné György Laura, oboaművésznő receptje. Lássuk, hogyan is készül ez a laktató finomság:

Hozzávalók: 1 kg sovány füstölt csülök * 20 dkg sajt * gombamártás

A palacsintához: 35 dkg liszt * 3 tojás * 6 dl tej vagy 5 dl sör * 15 dkg zsír vagy margarin * só

Elkészítés: A szokott módon sós palacsinát sütünk. A csülköt kuktában nagyon puhára főzzük, úgy, hogy a csontról magától leessen. Amikor kihűlt, ledaráljuk, elterítjük a palacsintákon, sajtot reszelünk rá és összegöngyöljük. Lapos, kizsírozott tűzálló tálon egymás mellé fektetjük a palacsintákat és előmelegített sütőben átforrósítjuk, hogy a sajt elolvadjon bennük. Tálalás előtt forró gombamártással öntjük le.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.