Színész- és zenészóriásaink is tudták, ha jót akarnak enni, kiadósat kell főzni, és ezt meg is mutatták 1983-ban a Zeneműkiadó gondozásában megjelent Zenei ki mit főz? – Muzsikus szakácskönyv című kötetben. A szakácskönyv nemcsak remek recepteket tartalmaz, hanem igazi kordokumentum is: hiszen a könyvben jár egy-egy sztori a sztároktól a receptekhez.
Koós János például a tárkonyos báránylevesét és a juhtúrós puliszkáját marhatokánnyal is megmutatta a könyvben, Gregor József pedig elárulta, hogy csak mérleg nélkül volt hajlandó főzni.
A gombamártásos csülkös palacsinta receptje pedig Bokorné György Laura, oboaművésznő receptje. Lássuk, hogyan is készül ez a laktató finomság:
Hozzávalók: 1 kg sovány füstölt csülök * 20 dkg sajt * gombamártás
A palacsintához: 35 dkg liszt * 3 tojás * 6 dl tej vagy 5 dl sör * 15 dkg zsír vagy margarin * só
Elkészítés: A szokott módon sós palacsinát sütünk. A csülköt kuktában nagyon puhára főzzük, úgy, hogy a csontról magától leessen. Amikor kihűlt, ledaráljuk, elterítjük a palacsintákon, sajtot reszelünk rá és összegöngyöljük. Lapos, kizsírozott tűzálló tálon egymás mellé fektetjük a palacsintákat és előmelegített sütőben átforrósítjuk, hogy a sajt elolvadjon bennük. Tálalás előtt forró gombamártással öntjük le.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.