Ezt a vajas kekszet el sem tudja rontani, olyan egyszerű

Ezt a vajas kekszet el sem tudja rontani, olyan egyszerű

könnyű
PUBLIKÁLÁS: 2021. március 25. 14:30
Ezt az omlós aprósüteményt már nagyanyáink is szívesen sütötték, mert finom és gyors.
Bors

Egyetlen titka van ennek a kávé, tea vagy tej mellé is illő keksznek, hogy a tésztáját 90 percig kell pihentetni.

Vajas keksz

Hozzávalók (kb. 40-50 db):

20 dkg puha vaj

8,5 dkg cukor

1 csipet só

24 dkg liszt

1 csomag mandula

Elkészítés: A puha vajat a cukorral és a sóval kikeverjük, majd beleszórjuk a liszetet és összegyúrjuk. Letakarva szobahőmérsékleten 90 percig pihentetjük.

Ezt követően simára gyúrjuk és lisztezett gyúródeszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, majd formákat vágunk belőle (lehet sima négyzeteket vagy rombuszokat).

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egy-egy mandulát nyomunk a tetejére, és 175-180 C fokon 10-12 percig sütjük. Fontos, hogy világos maradjon, ne barnuljon be, mert akkor túlsült.

TIPP: Hűvös helyen, vagy sütidobozban akár 4 hétig eláll. 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.