Aktuális

Jövőjét tervezte a vírusban elhunyt kétgyermekes anyuka

Bors

2021. március 22. hétfő 04:30

Villámgyorsan elvitte a koronavírus a fiatal, egészséges, kétgyermekes édesanyát, Gabit, akinek szervezete múlt hét szerdán adta fel a küzdelmet a gyilkos kórral szemben.

„Minden létező fórumon fel kell hívni mindenki figyelmét ennek a rohadt vírusnak a veszélyeire" – posztolta közösségi oldalán Németné Gelányi Gabriella utolsó üzenetét. Ekkor még nem gondolta, hogy ez lesz az, ami ilyen feltartóztathatatlanul és gyorsan, mindössze egy hét leforgása alatt elragadja őt. Akik ismerték a gazdasági vezetőként dolgozó nőt, mind energikus, életvidám és a környezetéért aktívan kiálló, tevékeny emberként meséltek róla. Tragikus történetéről elsőként a Családi Net oldala számolt be.

– Nagyon sok kezdeményezés élére állt. Örökbe fogadó szülő volt, a meddőséggel küzdő nők egyik szószólója, és sok rendezvény felett is bábáskodott. Nagyon fogékony volt a környezete problémáira – emlékezett vissza barátnője. Gabi már az első tünetek jelentkezésénél azonnal elkezdte dokumentálni az állapotát, ezzel is felhívva a figyelmet arra, mennyire veszélyes ez a vírus.

Meg volt győződve arról, hogy ki fog jönni a kórházból, és el tudja majd mondani, mivel jár ez a kór, de sajnos a halála lett az, amivel kifejezésre tudta juttatni, nem lehet lebecsülni ezt a járványt – mondta összetörten másik barátnôje.

Vigyázott magára

Az 52 éves hölgy enyhe cukorbetegséggel küzdött, és rendszeresen járt kontrollra háziorvosához, minden szűrővizsgálaton részt vett. Mindent megtett, hogy elkerülje a koronavírust: kocsival járt a munkahelyére, hordta a maszkot és fertőtlenített maga körül mindent, ráadásul elsőként regisztráltak férjével a védőoltásra. Szinte senkivel nem találkozott. Rettegett attól, hogy szívbeteg férje, Imre elkapja a kórt.

Elértük azt az állapotot, hogy már senki nem lehet afelől nyugodt, hogy megúszhatja a megfertőződést – mondta lapunknak Bezzegh Attila laboratóriumi szakorvos.

Átlagos napnak indult

Nagyon izgalmas időszak előtt állt a pár, a gyerekek már felnőttek és kirepültek, így azt tervezték, hogy Nagymarosról a fővárosba költöznek. Gabi energikus volt, tele tervekkel szervezte a költözést, és a helyi gesztenyefesztivált, aminek évek óta motorja volt. Aznap reggel fáradtságra panaszkodott, és úgy döntött, nem megy be dolgozni, inkább pihen. Aztán estére belázasodott. Azonnal felhívta orvosát, és jelentkezett mintavételre, ami másnapra pozitív eredményt hozott. A családanya tudomásul vette a dolgot, és roppant fegyelmezetten követte az orvosok utasításait.

Facebook-oldalán képeket is megosztott az állapotáról. Közben pedig férjének szervezte a kórházi helyet, ha esetleg ő is elkapná a vírust, hisz a szívbeteg Imre a veszélyeztettek közé tartozik. Fel sem merült benne, hogy komolyabb baja lehet.

– Abszolút bizakodó volt, sőt meg voltunk győződve róla, hogy ezen túljutunk. A halála után megkaptam a telefonját, és az abban lévő sms-ekből is az derül ki, hogy tervezte a jövőt, szervezte, mi lesz, ha kiengednek bennünket – mondta a Borsnak a férj.

Az utolsó hír

Két héttel ezelőtt, vasárnap közölték velük, hogy Gabit át fogják szállítani az intenzív osztályra, mondván, hogy csak ott tudnak teljes arcmaszkot adni rá. Ekkor látta őt utoljára. Nem is jött hír párja állapotáról. Aztán egy nap egy szkafanderes orvos lépett be a kórterembe, oda, ahol Imre feküdt. A védőruhás orvos közölte, hogy Gabi keringése összeomlott, és a vírus a tüdejének a 95%-át megsemmisítette. Ez az életerős, 52 éves nő, feleség, családanya gyakorlatilag megfulladt.

Szörnyű volt elmondani a gyermekeinknek, hogy meghalt az édesanyjuk – mesélte a gyászoló édesapa, akit szeretett felesége meggyászolásában is megakadályoz a vírus, hisz a koronavírusos halottak temetésére szigorú és rövid határidők vonatkoznak. Nem biztos, hogy addig elhagyhatja a kórházat, de mint mondja, mindenképpen felépül. – Nekem ki kell mennem innen – mondta határozottan Imre, aki hozzátette: ha csak egy ember meghallja a történetüket, és felveszi azt a maszkot, vagy regisztrál az oltásra, akkor már nem volt értelmetlen a felesége halála.     

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/8908_resized.jpg?avcount=1664372408
origo.hu

Hamarosan fontos bejelentést tesz Orbán Viktor

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15159107_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Brutális tömegbaleset történt az M3-as autópályán, mentőhelikoptert riasztottak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15157524_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Megverték osztálytársai a vonat elé ugró 11 éves Hannát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15158968_auto_resized.jpg
ripost.hu

Megszólalt a nagypapa, így van most a vonat elé lépő 11 éves Hanna

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15159382_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Oroszország azonnali elhagyására szólítja fel az amerikaiakat az USA moszkvai nagykövetsége

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/8911_resized.jpg?avcount=1664372408
origo.hu

Döbbenet: egy válogatott futballista is nemi erőszak botrányba keveredett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15158880_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. szeptember 29.: a Rákot égi áldás kíséri, a Mérleg több figyelemre vágyik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/8897_resized.jpg?avcount=1664372408
vg.hu

Mire érdemes odafigyelni a számlaválasztás során?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/8901_resized.jpg?avcount=1664372408
origo.hu

Így látják a fenntarthatóságot a magyar kisvállalkozások

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15157301_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Dunaújvárosi rejtély: durva titkokat árult el a gyilkossággal vádolt férjről az édesanyja

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/09/y0IiBLbSR2-BsiIEZjpCZXZ48lQD4hp4G6JAP5alA8A/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE4YjhhOTU5MGY2NzRjYmE5ODY2ODBiZWZjYmI1NDll.jpg
Kormányinfó

Most közölte a kormányszóvivő, mikor lesz a Kormányinfó

https://cdn.borsonline.hu/2022/09/hWKMQAeAPle6tZuB1RC8mwN_XvErsY12GHV08PudwcE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y0MzYyNDAyZTdiYjQyNTU5ZjNlMDM1NzBjOTk0MWI3.jpg
Baleset

Brutális tömegbaleset történt az M3-as autópályán, mentőhelikoptert riasztottak