Aktuális

Altatásban tartják a covidos késelő áldozatát – arcon szúrta betegtársa Mariannt

Kóré Károly

2021. március 16. kedd 09:30

Altatásban tartják azt az 54 éves nőt, akit egy kínai férfi sebesített meg egy orvosi ollóval szombat délután a budapesti Honvéd Kórház Covid-osztályán. A támadó a biztonsági őrt is megszúrta, de csak az udvarig tudott menekülni.

Forrás: MTI

Krimibe illő jelenetek zajlottak le szombat délután a Honvéd Kórház Covid-osztályán. Az amúgy is leterhelt dolgozóknak egy dühöngő férfit kellett volna megfékezniük, ám csak a rendőröknek sikerült őt ártalmatlanná tenniük.

Pánik tört ki a kórteremben

A 37 éves, kínai állampolgárságú férfi egyelőre tisztázatlan körülmények között megszerzett egy sebészollót, amivel betegtársa, az 54. éves O. Marianna ellen fordult. A nőt az arcán és a mellkasán sebezte meg, majd elmenekült vérző áldozata mellől. Az osztályon hirtelen kitört a pánik, ami csak fokozódott, amikor a támadót a biztonsági őrnek sem sikerült megállítania. 

Rendőrök fékezték meg 

Először a kezén megszurkálta az egyébként tapasztalt dolgozót, aki ettől érthető módon megtorpant. Hiába kiabált utána, a férfi kilépett az osztály ajtaján, és vélhetően több ember mellett is elhaladt, amíg az udvarra ért. Az időközben értesített egyenruhások ott fogták el. Hiába ellenkezett, megbilincselték, hogy másban már ne tehessen kárt.

Az osztályon tartják fogva

Tettei elegendők voltak az őrizetbe vételéhez, de a speciális körülményekre való tekintettel egyelőre nem szállították át a rendőrségre. Információink szerint a kínai a kórházban van még, rendőrök őrzik. Az ügyészség kezdeményezte a letartóztatását, erről vélhetően kedden dönt a bíróság. Egyelőre véres tettének indítéka sem ismert. 

Nincs kizárva, hogy a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő  és Elmegyógyító Intézetben hajtják végre. A bűnöző ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett ember­ölési kísérlet miatt nyomoznak. Arra a kérdésre is keresik a választ, hogy vajon min bőszült fel annyira, hogy megkísérelte kioltani egy társa életét.

A Bors megbízható forrásból úgy tudja, hogy a biztonsági őrt a kórházban ellátták, Mariannt pedig az osztályon belül átszállították egy másik részlegre. Erős fájdalmai és sérülései miatt altatásban tartották.

További cikkek

Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Exkluzív interjú adott Csuti: „A lelkem összetört”

metropol.hu

Lehull a lepel, erőszakos is tud lenni II. Erzsébet királynő

life.hu

Ismert tévés oldalán vigasztalódott Csuti, többen is látták őket a Margitszigeten

vg.hu

Putyin teljesíthetetlennek látszó követelésekkel állt ellő – Blinken és Lavrov maradna a békés megoldásnál

kemma.hu

Busz akadt el a tatabányai halálos baleset helyszínénél

origo.hu

Ez az a tanulmány, ami szerint a gazdasági teljesítmény összefügg a férfiasság méretével

vg.hu

Az ózonterápia is sikeres lehet a koronavírus kezelésében

ripost.hu

Előkerült egy videó: odáig vannak a neten Kulcsár Edina párjának exéért

mandiner.hu

Zsidók és keresztények, népiek és urbánusok elmúlt évszázadbeli küzdelméről beszélt Márki-Zay a magyar kultúra napján

origo.hu

Itt a kézilabda Európa-bajnokság eddigi messze legnagyobb meglepetése