Aktuális

Temethetjük a telet és örülhetünk a tavasznak? Ilyen lesz az időjárás az elkövetkező időszakban

ap

2021. február 23. kedd 07:30

Március elsejével hivatalosan is beköszönt majd a meteorológiai tavasz. De vajon mit mond a várható időjárásról a szakember?

Forrás: Lang Róbert / Somogyi Hírlap

Nem véletlenül csal örömet arcunkra a napokban élvezhető kellemes időjárás, a tél utolsó naptári hetét tapossuk: március elsejével hivatalosan is beköszönt majd a meteorológiai tavasz – egyeztünk meg a kérdésben Németh Lajossal.

Mint azt elmondta, hirtelen érkező fronthatás már szinte bizonyosan nem borzolja fel a kedélyeket a hét végéig. A meteorológus szerint a na­pokban is kitart a napsütéses, a déli országrészben akár 17-18 fokkal kecsegtető időjárás, mivel előreláthatólag nem húzódik le térségünkre a tavaszias meleget kedvezőtlenül befolyásoló légtömeg. Az időjós ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy március­ban még előfordulhatnak erőteljes hidegfrontok, melyek egyrészről valóságos lehűlést jelenthetnek, de 10 fok alá várhatóan a jövő hónapban sem süllyed majd a hőmérő hi­ganyszála.

A nyarat illető kérdésünket hallva a szakértő nem szeretett volna jóslásokba bo­csátkozni, sze­rinte ugyanis egy ennyire messze nyúló előrejelzés nem sokkal különbözik attól, mintha a meteorológus önként szúrná hátba magát. Németh Lajos szerint egyelőre örüljünk annak, hogy most szép az idő, hiszen elég csak körülnéznünk Európában és máris látni fogjuk, mi­lyen mostoha körülmények uralkodnak például a keleti régióban. Elég csak példának hoznunk mondjuk Finnországot, ahol je­lenleg –18 fok van. Szerencsére a szakember unokája, az épp síszünetét töltő Németh Móni kellőképpen beöltözve veszi fel a harcot az elemekkel, legalábbis a büszke nagypapa számára 
egészen frissen megküldött fo­tó alapján.

Természetesen a híreket vadul hajhászó médiumként nem hagyhattuk annyiban a dolgot, így csakazértis megpróbáltuk kiharcolni a nyári időjárást ha nem is megjósoló, de mindenesetre felvázoló választ, de a meteorológus óvatos duhajként diplomatikusan csak annyit jegyzett meg, hogy akkor sem fogunk jobban fázni, mint a hivatalos tavasz kezdetét megelőző utolsó héten.

További cikkek

Bejelentés

Túl messzire ment a baloldal a járványkezelés támadásában: Itt vannak Orbán Viktor legfrissebb bejelentései

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Ez is érdekelhet