Aktuális

Új életet kezdett Manilában a halálát megrendező csaló

Bors

Létrehozva: 2021.01.18.

John Darwin halálát 19 évvel ezelőtt akkori felesége jelentette be. A pár börtönben bűnhődött a csalásért. Most a férfi Manilában, szerény körülmények között él fiatalabb párjával.

Forrás: AFP

A brit John Darwin 2002 márciusában tűnt el kenujával Seaton Carew közelében, az Északi-tengeren. Legalábbis felesége, Anne ezt jelentette a rendőrségen.

Mint kiderült, csak azért találták ki a férfi halálát, hogy a biztosítási csalással rendezni tudják adósságaikat. A feleség által követelt összeg ugyanis 679 ezer font (mai árfolyamon 274 millió Ft) volt.

Miután lebuktak, John hat, míg neje hat és fél év börtönt kapott.

A büntetésük letöltése után a pár útjai elváltak, és a most 70 éves férfi egy nála 23 évvel fiatalabb nővel kezdett új életet. Méghozzá Manilában, ahol a 47 éves Mercy May vállalkozásából élnek, aki ruhás standja van a helyi piacon. Emellett John nagyjából heti 134 font (54 ezer Ft) nyugdíjat is kap. Ebből pedig ha nem is nagy lábon, de megélnek.

Az exnej, Anne ellenben York közelében telepedett le, és kibékült a fiaival, Markkal és Anthonyval, akiket nem avattak be a 19 évvel ezelőtti csalásba.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek