Aktuális

Durva: Rovarok buktatták le a családirtó igazgatóhelyettest

Bors

2020. december 20. vasárnap 20:00

Vincent Brothers álmában sem hitte volna, hogy néhány rovarmaradvány miatt tudják majd rábizonyítani az ötszörös gyilkosságot, és végzi a halálsoron.

Forrás: Getty Images

A bakersfieldi John C. Fremont Általános Iskola igazgatóhelyettese 2000-ben vette feleségül Joanie Harpert, aki szintén a suliban dolgozott. De alig egy évig tartott a frigy, aminek Vincent hűtlensége vetett véget. A pár tagjai azonban nem sokáig bírták egymás nélkül, 2003 januárjában újra oltár elé álltak Las Vegasban, amikor Joanie épp a harmadik gyermekükkel volt várandós. 

Ám a kibékülés nem bizonyult tartósnak, Vincent áprilisban már el is költözött a családjától. 

Feleségét, anyósát, Earnestine Harpert és három gyermekét: a négyéves Marques-t, a kétesztendős Lyndseyt, és a mindössze hathetes Marshallt július 6-án látták utoljára élve a templomban.

Fondorlatos terv

Vincent azzal, hogy meglátogatja anyját, Ohióba repült, ahol autót bérelt és titokban visszakocsikázott Kaliforniába. Majd otthon kegyetlen módon kivégezte hazaérkező szeretteit, akiket nem akart anyagilag támogatni. Aztán a helyszínt úgy rendezte el, mintha a család rablótámadás áldozatává vált volna. Ezt követően hidegvérrel visszaült a bérelt járműbe, és Ohióba vezetett. A rendőrök rögtön a tragédia felfedezése után gyanúsítottként tartották számon Vincentet, de mivel ott virított a neve a repülő utaslistáján, és az autókölcsönző iratai között is, bizonyítékok hiányában elvetették a bűnösségét.

Őshonos bogarak

Az azért nem hagyta a zsarukat nyugodni, hogy a bérelt kocsi kilométer-számlálója alapján a férfi simán megtehette az ohiói Colombus és a kaliforniai Bakersfield közötti 4500 mérföldes oda-vissza utat. Hiába állt elő azzal, hogy az Észak-Karolinában lakó bátyjához is átugrott. Ami ugyan igaz volt, de már csak a családja megölése után. Ezért aztán a hatóság felkérte Lynn Kimsey entomológust (rovartudóst), hogy alaposan vizsgálja át az autót, hátha talál valamit. Talált. Egy olyan szöcskefajta lábát, valamint papírdarazsak egyéb testrészeit, amik csak Kaliforniában honosak, vagyis máshol nem szorulhattak volna a szellőzőrendszerbe és az alkatrészek közé. Sőt, mivel egyetlen lepke tetemének nyomaira sem bukkant, a szakértő meggyőződése volt, hogy éjszaka vezették a gépkocsit. 

Halálos ítélet

Ezek után nem meglepő, hogy a bíróság nem hitt többé Brothersnek, hanem 2007. május 15-én öt rendbeli gyilkosságban bűnösnek találta. Halálos ítéletét pedig 2017. szeptember 27-én rendelték el.

Korábbi kapcsolatából származó lánya, Margaret Kern amikor bebizonyosodott apja kegyetlen tette, megtagadta őt, és soha többé nem használta a Brothers vezetéknevet.

További cikkek

Dráma

Harmadszor landolt kamion a család kertjében a Bács-Kiskun megyei Bodogláron

Gyász

Orbán Viktor megható szavakkal búcsúzik Csollány Szilvesztertől

Ez is érdekelhet

vg.hu

Eddig számít fertőzőnek, ha pozitív lett a Covid-tesztje

borsonline.hu

Brutális támadás: Fényes nappal verték véresre a kutyasétáltató nőt - 18+

vg.hu

Elhunyt Csollány Szilveszter

feol.hu

Sukorói zenész, pusztaszabolcsi tanár a Hooligans új basszusgitárosa

origo.hu

Titokzatos lila sziklákat találtak a Marson

nemzetisport.hu

Gyász: edzője saját gyermekeként tekintett Csollány Szilveszterre

vg.hu

Nyugati diplomatákkal tárgyaltak a tálibok

ripost.hu

Meglepő, mit mond Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta

borsonline.hu

Ez lehet az omikron legelső tünete, mutatjuk, mire figyelj fel

origo.hu

Kitette a netre, hogy 417-tel száguldott az autópályán, a rendőrség nem hagyja annyiban - videó

origo.hu

Csollány Szilveszter élete képekben