Aktuális

Vége a macskajajnak: józanító gépet fejlesztettek ki a tudósok

Bors

Létrehozva: 2020.11.13.

Indulhat a buli? Nos, talán most mégsem, de ha végre legyűrtük a koronavírust, csaphatunk egy hatalmas banzájt, és még a másnap miatt sem kell aggódnunk – hála a tudósoknak.

Forrás: Getty Images

Csak egy pohárkának indult, amiből három lett, aztán pedig öt... Ugye ismerős az érzés? Másnap pedig jön a kikerülhetetlen macskajaj, amire ugyan kismillió népi gyógymód létezik, de igazi megoldással még nem szolgált az orvostudomány a másnaposság legyűrésére. 

Ezidáig.

Egy aktatáska méretű szerkezettel, amihez egy maszk csatlakozik, minden megváltozik. Gyorsan és mélyeket kell lélegezni a maszkot feltéve, ezzel akár a harmadára is csökkenthetjük a kijózanodás hosszát – írja a Daily Mail.

A gépet egyébként eredetileg szénmonoxid-mérgezés kezelésére fejlesztették ki, de rájöttek, hogy a másnaposság tüneteinek enyhítésére is tökéletesen alkalmas. A tesztelés során egyébként az alanyokkal fél-fél üveg vodkát itattak, majd ennek a hatását próbálták enyhíteni.

Mondjuk a gép nem olcsó, szóval nem hinnénk, hogy minden baráti társaság bezsákol majd egyet-egyet: 20 ezer dollárba, azaz átszámítva hatmillió forintba kerül.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek