Aktuális

Hős ápoló: Lemondott a saját életéről, hogy a kerekesszékes asszonyt megmenthesse

Bors

Létrehozva: 2020.11.26.

A hős ápoló mindent megtett, hogy megmentse 71 éves gondozottját: egy pillanatig sem gondolt arra, hogy ezzel a saját életéről mond le. 

Forrás: Facebook

Lakástűzben veszett oda egy 64 éves ápoló, aki élete utolsó pillanatában is egy dologra gondolt: hogy a gondjaira bízott 71 éves, mozgássérült asszonyt megmentse.

A tűz egy louisianai családi házban ütött ki hétfőn. Gwendolyn Theus hatalmas erőfeszítések árán próbálta meg kitolni idős, mozgásában korlátozott betegét a lángok közül, de a hatalmas füst megakadályozta benne.

Noha alighanem sejthette, hogy ezzel a saját életéről mond le, egy percre sem adta fel, és hagyta ott a mozgássérült asszonyt.

Végül a tűzoltók hozták ki mindkettejüket. Megkezdték az életmentést, de Gwendolynon már nem tudtak segíteni. A túlélőt azonban kórházba szállították, az esélyei pedig nagyon jók: várhatóan hamarosan felépül – írja a Daily Mail.
Csodálatos és szívszorító, hogy Gwendolyn Theus életét kockáztatva próbálta megmenteni betege életét – jelentette ki H. 'Butch' Browning állami tűzoltó a tragikus kimenetelű mentés kapcsán.

Egyelőre nem sikerült megállapítani, hogy mi okozta a tüzet, mert a súlyos károk miatt a nyomozók még nem tudtak bejutni a házba.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek