Aktuális

Városi legenda - Az Antikrisztus üzenetét látják az Útmutató Köveken

Bors

2020. október 19. hétfő 10:30

A misztériumok és az összeesküvés-elméletek hívei látogatják leggyakrabban az amerikai Stonehenge-nek is nevezett építményt, az 1980-ban felavatott Georgia Guidestonest, vagyis a Georgia Útmutató Köveket Amerikában.

Forrás: Shutterstock

Már negyven éve áll Amerika minden bizonnyal legtöbbet vitatott értékű építménye, a Georgia Guidestones. A titokzatos építtető kilétéről a mai napig nem tudni semmit. A gránittömbök mindegyikére útmutatások vannak bevésve angol, spanyol, orosz, kínai, arab, héber, hindi, és szuahéli nyelven.

Úgy gondolják, hogy a szellemi útmutatás az apokalipszis utáni Új Embernek szól.

Képtelenek megfejteni a titkait

A Georgia Highway melletti kietlen dombokon álló monumentális szobor titkairól az elmúlt évtizedek alatt semmivel sem tudtak meg többet a tudósok, írja az euroastra.hu.

A négy hatalmas gránitkő csillag alakzatban veszi körül az ötödik középsőt. Az alakzatot egy hatodik zárja le. A kövek egyenként több mint 20 tonnásak és 6,1 méter magasak. A hat kő mellett egy hetedik gránitkő is látható a földbe süllyesztve. A kövekről rengeteg elmélet született, és olyan támogatókat tudhatnak maguk mögött, mint például Yoko Ono. Az ellenzői azonban az Antikrisztus tízparancsolatát véli felfedezni a rá vésett szövegben.

A gránit túlél minden katasztrófát

1979. júniusában az Elberton Granite irodájába egy őszülő hajú, elegáns úriember lépett be, és a társaság elnökét kereste. A szép beszédű megrendelő Robert C. Christian néven mutatkozott be Joe H. Fendley-nek, de azonnal jelezte, ez nem a valódi neve, kilétét örökre titokban szeretné tartani. Azt mondta, hogy egy kis, lojális amerikai csoportot képvisel, mely egy kifejezetten monumentális építményt szeretne a környéken felállítani. Elmagyarázta, hogy olyan gránitköveket akar a pénzéért, melyek minden földi katasztrófát túlélnek. A gránitba a világ nyolc nyelvén vésnek majd szöveget, mely

útmutatást nyújt az apokalipszist túlélők számára az Új Világ megépítéséhez és irányításához.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy élő ember soha meg nem tudhatja, hogy ki áll az építkezés mögött. Átadta neki az emlékmű fából készítette mását, valamint több oldalnyi, matematikai-asztrológiai utasítást az építéssel kapcsolatban.

Asztrológusok is segítettek

A kövek asztrológiai tájolása olyan nehéz volt, hogy Fendley segítséget kellett, hogy kérjen a Georgia Egyetem csillagászaitól. A négy külső kőnek úgy kellett irányulnia, hogy kövesse a Nap éves vándorlását. A középső követ több szempont szerint kellett tájolni, lyukat kellett benne vágni, melyen keresztül a Sarkcsillag állandóan látható.

Az emlékmű fő eleme mégis az a nyolc nyelven bevésett utasítássor volt, mely a négy külső kő mindkét oldalán látható. A kövek tetején négy nyelven ez olvasható: Legyen ez útmutató az értelmes/ésszerű kor számára.

Felháborodtak az üzenetein

Az emlékmű még az elkészülte előtt hatalmas port kavart. A helyi lelkész azzal vádolta a mesterembert, hogy az ördöggel kötött egyezséget és az ő művét készíti ekkora odaadással.

Hamarosan megjelentek az első turistacsoportok és borzongva olvasták a kövek utasításait. Az egyik úgy szól, hogy

Tartsátok 500 millió alatt a népességszámot, a természettel összhangban.

Már akkor, az 1980-as évek elején 4,5 milliárd ember élt a Földön, így elkezdődtek a találgatások az irányított népességpusztításáról. A harmadik utasítás, hogy Egyesítsétek az emberiséget egyetlen, élő nyelvvel – azonnal meghúzta a vészharangot a világ hívői számára, hisz már a Jelenések Könyve is megmondta: óvakodjunk a közös nyelvtől, hisz ezek az Anti­krisztust erősítik. Megjelentek a boszorkánycsoportok, majd az ufóhívők is.

Azóta is változott a szobor

Mr. Christiantól az utolsó levél közvetlen a szeptember 11-ei terrortámadás előtt érkezett, s azóta semmi. Az építő szerint Mr. Christian akár az áldozatok között is lehetett, de az is lehet, hogy elhunyt, hisz már a 80-as években is jóval hetven fölött járt.

A szoborban 2014-ben megjelent egy új kő, amin 20-14 szám volt látható. Az elmozdítás után láthatóvá vált, hogy a kövön az eddig látható számok mellett más jelölések is voltak: a négy függőleges oldalon a 8, 16, 20 és 14-es számok, a két vízszintes oldalon pedig az „MM” és „JAM” betűk. Azóta rengetegen próbálják megfejteni, mit jelenthet az üzenet, de a mai napig nem jártak sikerrel.

További cikkek

Pucér

Ha nem látod, el sem hiszed, mit találtak a Google térképének böngészése közben!

Covid

Előtte állt az élet: fiatal magyar fiú halt bele a koronavírusba, semmilyen alapbetegsége nem volt

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: már 12 fertőzött van, a németek a visszalépést fontolgatják!

borsonline.hu

Hatalmas fordulat a máriapócsi emberölés ügyében

origo.hu

Újabb adóügyi sikert ért el Magyarország Brüsszelben

szon.hu

Mikrohullámú sütő égett egy nyíregyházi lakásban

origo.hu

1,2 millió ember halálát okozta antibiotikumoknak ellenálló kórokozó

nemzetisport.hu

Férfi kézi-vb: a magyarokra egy párharc vár a selejtezőben

origo.hu

Itt a döntés: emberi jogokat sért a hangos WC-lehúzás az olaszoknál

life.hu

Szakíthattak: "Úgy tudom, hogy különváltak az útjaik" - Kucsera Gábor és Tápai Szabina házasságáról nyilatkoztak barátaik

vg.hu

Ne lesz kötelező a koronavírus elleni vakcina Csehországban

origo.hu

Az ünnep idejére sem lassítanak a szénbányákban