Aktuális

A Life TV és az Ozone TV is segíti a karanténban lévő családokat

Címkék
ózon

Bors

2020. március 27. péntek 12:28

Miért pont az Ökumenikus Segélyszervezet kapta az ötmillió forintot, kik vesznek részt a programban, és milyen hatással van a két csatornára a járvány? Ruff Zoltán, a Life TV-t és az Ozone TV-t üzemeltető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója nyilatkozott az <a href="https://www.origo.hu/teve/20200326-a-life-tv-es-az-ozone-tv-is-segiti-a-karantenban-levo-csaladokat-2020.html" target="_blank">Origó</a>nak.

Forrás: Origo/Koncz Márton

Az Ökumenikus Segélyszervezet közleménye szerint a Life és Ozone Televízió 5 millió forinttal támogatta a munkájukat. Miért volt ez fontos az Önök számára?

Én azt gondolom, a koronavírus-járvány, ami az egész világot sújtja, egy mindenki számára nehezen feldolgozható, szokatlan helyzetet eredményezett. A rendszerváltás óta nem volt példa arra, hogy veszélyhelyzetet hirdessen a Kormány, ami számos korlátozással jár, és mindannyiunk számára teljesen átalakítja a mindennapokat. Az én személyes életemben sem volt még erre példa, hál' Istennek soha nem kellett átélnem, még csak hasonlót sem. A kollégáimmal együtt azt valljuk, hogy csak összefogással, a rászorulók, elesettek támogatásával tudunk sikeresen harcolni a járvány ellen. Ezért is döntöttünk úgy, ha jól tudom, a médiumok között elsőként, hogy az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül, átmeneti otthonban élő, fedél nélkül maradt vagy bántalmazás elől menekült gyermekes családokat segítünk. Karanténban élnek a járvány miatt, ezért segítségre szorulnak, ami azt jelenti, hogy a napi, teljes ellátásukon túl, a gyerekek számára a digitális oktatáshoz szükséges eszközöket, a védekezéshez elengedhetetlen alapanyagokat, higiénés termékeket is biztosítani kell számukra. A Life és Ozone Televízió olyan értékek mentén működik, amely fontosnak tartja a családot,  a gyermekek védelmét és a közös felelősségvállalást, gondoskodó segítséget. A két csatornát működtető, Media Vivantis Zrt. számára ezért természetes volt, hogy lehetőségeihez mérten segítő kezet nyújtson ebben a nehéz helyzetben, a leginkább bajban lévő embereknek.

Ez konkrétan milyen segítséget jelent, és Ön szerint lesznek-e követőik?

Az Ökumenikus Segélyszervezet öt átmeneti otthont működtet országszerte. Mi azt vállaltuk, hogy egy ilyen, karanténban lévő intézmény háromhavi ellátását biztosítjuk. Ez azokat a napi költségeket jelenti, amiről az imént beszéltem. Hiszünk abban, hogy sok jóérzésű ember követi majd a példánkat, cégek, magánszemélyek, és a másik négy otthon is támogatókra talál.  Ezért indítunk egy figyelemfelhívó kampányt a mai naptól, mindkét csatornán és a közösségi felületeinken is. A magunk eszközeivel, és a magunk módján, igyekszünk a legtöbb nézőhöz eljutni és bevonni őket. Vastag Csaba, a Life TV műsorvezetője, aki önkéntesként 10 éve részt vesz a Segélyszervezet munkájában, a kezdeményezés mellé állt, és támogatja a kampányunkat. Jól látszik, hogy a magyar nép, ahogy mindig is, a történelmünk során, összefog a bajban. Támogatjuk, erősítjük, segítjük egymást. Ezt tapasztalom most is, bárhová nézek. És ez az, ami most a legfontosabb, véleményem szerint.

Mit tesz a Segélyszervezet ebben a rendkívüli helyzetben?

Bár a járványhelyzet súlyosan érinti az Ökumenikus Segélyszervezet valamennyi intézményének működését, természetesen nem engedik el a rászorulók kezét. A szociális szolgáltatások egy részénél a segítő munkát úgy szervezték át, hogy a kapcsolattartás ne igényeljen személyes találkozást, tehát a tanácsadások telefonon vagy online, az adományátadások pedig kontakt nélkül zajlanak. Rendkívüli helyzettel és feladatokkal szembesült a Segélyszervezet az általa működtetett családok átmeneti otthonaiban is. Ezekben az intézményekben lakhatásukat elvesztett vagy bántalmazás elől elmenekült, jellemzően kisgyermekes családok élnek. A 40 fős intézményekben a járványhelyzet miatt szigorú látogatási és kijárási tilalmat vezettek be a veszélyhelyzet idejére. A karantén szerű működésben csak a segélyszervezet munkatársai látogathatják a központot, az otthonokban élő családok teljes körű ellátását a Segélyszervezetnek kell megoldani, ami jelentős forrásokat emészt föl. Az élelmezés mellett ugyanis meg kell oldani a tisztító és személyes higiéniai cikkek, illetve a járvány elleni védekezés eszközeinek biztosítását is. Ezenfelül az intézmények munkatársai mindent megtesznek azért is, hogy a gyerekek részt tudjanak venni a digitális oktatásban, és hogy a tanuláson túl, biztosítsák a sport és a játék lehetőségét is, melyek segítenek feloldani, tompítani a bizonytalan ideig tartó bezártság okozta feszültségeket.

A Media Vivantis Zrt. korábban megszokott munkarendjét, műsorterveit mennyiben befolyásolja a járvány?

Ahogy minden cég és intézmény, természetesen a Life TV és az Ozone TV működését is teljesen átalakítja a járvány okozta válság. Nagyon hálás vagyok a kollégáimnak, és büszke vagyok rájuk, hogy időben és rendkívül gyorsan reagáltak a helyzetre, és jószerivel azonnal átálltak a távoli munkavégzésre. Ezért a két csatorna működése egy pillanatig nem volt veszélyben, és ami még fontosabb, a kollégáink egészsége érdekében is minden szükséges intézkedést időben meg tudtunk hozni. Meg kellett szoknunk, hogy csak videokonferencián keresztül „találkozunk" egymással, de a csapatmunkát ez igazából egyáltalán nem befolyásolja. A döntéseket, ahogy korábban, úgy most is, közösen hozzuk meg, és minden kolléga rugalmasan alkalmazkodik az új, járvány okozta helyzethez. A műsoraink egyelőre nem változtak, hiszen előre forgattunk, és az utómunka otthonról is végezhető, de  rövidesen már a képernyőn is láthatóak lesznek a változások. Hogy a nézőinket ne érje csalódás, új vásárolt tartalmakkal gazdagítjuk a Life TV és az Ozone TV műsorkínálatát és a saját gyártást sem adjuk fel. E pillanatban is keményen dolgozunk azért, hogy a home office ellenére friss adások készüljenek. Elárulhatom, hogy például az Ozone TV napi műsora, az Egyenlítő egyáltalán nem fog leállni, Egyenlítő Home Office címmel folytatjuk egy új környezetben, de a megszokott tematikával, gyakran magával a koronavírus-járvány témájával.

További cikkek

Tragédia

Most kaptuk: Megöltek egy embert a 16. kerületi Centenáriumi lakótelepen

LikeFight

LikeFight: Orbán látványosan lekörözte Márki-Zayt

Ez is érdekelhet

origo.hu

Békésen autózott a kihajtó felé, sikítani se volt ideje, és már az élete volt a tét - videó

ripost.hu

Szilágyi Liliána évekig beszélt a borzalmakról, miért nem figyelt fel rá senki?

magyarnemzet.hu

Már készen volt az ítélet – gróf Apponyi Albert trianoni szózata

szon.hu

Bogár sírt és remegett - A nyírvasvári férfi először nem akarta átadni a kutyát az állatmentőknek (videó)

vg.hu

Jelentős magyar szerepvállalással bővül a sóparadicsom Szovátán

origo.hu

Váratlanul meghalt a fiatal magyar énekesnő

life.hu

Feladta a küzdelmet: meghalt a magyar sportoló

borsonline.hu

Megúszhatja a börtönt az anya, aki halálra szurkálta a kis Alexet

origo.hu

Második meccsét is megnyerte a magyar válogatott következő ellenfele az Eb-n