Aktuális

Még mindig figyelmeztetés van érvényben az országban - ezekben a megyékben számíthatunk a legerősebb szélre

Bors

Létrehozva: 2020.02.11.

Keddre továbbra is figyelmeztetések vannak érvényben az ország majdnem egész területén - jó hír azonban, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára már "zöld jelzést" adott hazánknak, azaz erre a napra nem adtak már ki figyelmeztetéseket.

De lássuk, milyen idő várható a következő órákban!

VIHAROS SZÉL

Kedden reggeltől ismét sokfelé (legkevésbé délnyugaton) viharossá fokozódó előbb nyugati, majd északnyugati irányba forduló szélre lehet számítani, 65-90 km/h-s, az északi országrészben elsősorban a magasabban fekvő hegyvidéki területeken, valamint az Észak-Dunántúlon 90 km/h-t meghaladó legerősebb lökésekkel. A délutáni órákban veszít erejéből a szél, de erős lökések (45-60 km/h) még az éjszaka folyamán is előfordulhatnak, nagyobb eséllyel az északi országrészben és az Alföldön.

ZIVATAR

Kedden hajnaltól ismét labilizálódik a légkör és az eső, zápor mellett eleinte a Dunántúl északkeleti felén, majd az Északi-középhegység térségében és az Alföldön helyenként kialakulhatnak a reggeli, kora délelőtti órákban zivatarok is. A zivatarokhoz néhol 70 km/h-t meghaladó szélroham, és kisebb méretű jég társulhat.

Így alakul a hét további része

Szerdán a változóan felhős-napos időben elszórtan alakulhat ki gyenge eső, zápor, a hegyekben akár hózápor. Veszít erejéből a szél, de az ország északi, északkeleti felén még többfelé erős lehet. Hajnalban helyenként fagyhat, napközben 5-11 fok valószínű.

Csütörtökön napos idő ígérkezik, napközben a felhőátvonulásokból elvétve fordul elő futó zápor, a hegyekben esetleg hózápor. A nyugati, majd délies szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Délután 6-11 fokot mérhetünk.

Pénteken a felhős idő mellett több helyen fordulhat elő gyenge eső, zápor, északkeleten néhol akár gyenge havas eső, hó. Délután nyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet, de feltámad az északnyugati szél, melyet viharos lökések is kísérhetnek. Napközben 2-12 fokra van kilátás.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek