Aktuális

Két éve megszurkált taxis: Tovább taxizom, hogy feledjem a késelést

L. B.

2020. február 6. csütörtök 08:30

Nem jogerősen életfogytiglani fegyházat kapott az a férfi, aki összeszurkált egy taxist. A sofőr újra személyfuvarozással keresi a kenyerét.

A legtöbben mentálisan összeomlottak volna, a tucatnyi késszúrással kis híján meggyilkolt nyugdíjas taxis a vérengzés után elképesztő erőről tanúbizonyságot téve kezdett új életet: visszatért a taxizáshoz.

Nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett em­berölés kísérlete miatt nem jogerősen a minap tényleges életfogytiglani fegyházat kapott a 34 éves G. Richárd, aki 20 ezer forint miatt szurkálta össze az idős férfit két éve.

Az elkövetőt az úgynevezett három csapás alapján ítélték el, az erőszakos, korábban 8 évet börtönben töltő, többször is taxisokra támadó bűnöző most jó eséllyel élete végéig a rácsok mögött marad.

Mint megírtuk, N. Bélát a fővárosi Nagyvárad téren intette le, a fuvart pedig a XX. kerületbe kérte, de már útközben támadásba lendült. A 65 éves sofőr az utol­só tárgyalás kivételével az összesen jelen volt, az első hallásra meglepően szigorú ítéletről munkatársunktól értesült.

Erre nem gondoltam, meglepett. Azt hittem, amennyiben sikerül rábizonyítani az ember­ölési szándékot, sima életfogytiglant kaphat. Nincs bennem sem öröm, sem bosszúállási szán­dék, sem szánalom. Amit ka­pott, azt megérdemli! – ma­gyarázta a Borsnak az áldozat. Mint meséli, a bíróságon bocsánatot kért tőle a támadója, de hangoztatta, hogy nem így akarta, és hogy leitatták. 

– A történtek megerősítettek, persze hálát adtam Istennek, hogy túléltem, és még mindig taxizhatok. A visszatérésem utáni második munkanapomon szándékosan felvettem egy olyan öltözékű férfit, akit korábban nem vittem volna el.

Ezzel teszteltem magam, szerencsére semmi gond nem volt. A taxizás mun­katerápiaként segít túllendülni a traumán. A legrosszabb az egészben, hogy a jobb kezem már nem mozog rendesen, így barkácsolni sem tudok, és a konyhában is ügyetlen lettem.

Ezt már sohasem adja vissza semmi – tette hozzá Béla, aki az életét csak magának köszönheti. Ugyanis miközben G. Ri­chárd a hátsó ülésről szurkálta, Béla a szabadulás érdekében beletaposott a gázba, és éles kanyarokat tett a kocsival, amitől a férfi eldőlt.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Falatnyi bikiniben pózol Horváth Éva – fotó

vg.hu

Az egész város covidsegélyét egy férfinek utalták el

borsonline.hu

Gidófalvy Attila kigyógyult a rákból: „Most már biztos, hogy megmaradok!”

vg.hu

Megnyílt az út a fekete-tengeri földgázkitermelés előtt

ripost.hu

Meztelenül pózol a zuhanyzóban a gigamellű bombázó

metropol.hu

Bejárta a világsajtót a pornós ajánlata: ezt tenné Putyinnal a békéért

mindmegette.hu

Csótányok és lejárt élelmiszerek: gusztustalan budapesti pizzériát zárt be a Nébih

borsonline.hu

Megjárta a poklok poklát: Egészségügyi állapotáról vallott Gidófalvy Attila

borsonline.hu

Részegnek gondolták barátai a magyar férfit – Sokkoló, amit a mentősök közöltek velük

borsonline.hu

Addig erőszakolta nevelt lányát nap, mint nap, míg nagykorú nem lett

További cikkek

Küzdelem

„Ápoltam a rákos férjemet, utána pedig én lettem rákos” - Szörnyű megpróbáltatásokon ment keresztül egy házaspár

Lezárás

A rakpart után a Lánchídról is kitiltaná az autósokat Karácsony Gergely