Aktuális

Exkluzív interjú Orosz Bernadett támadójával – K. István: Nem emlékszem semmire, elsírtam magam a képek láttán

Lovas Bálint

2020. február 20. csütörtök 04:20

Országos felháborodást váltott ki Orosz Bernadett esete, az asszonyt a párja verte össze egy bujáki osztálytalálkozón. Az egykori alezredes eddig elzárkózott a nyilvánosságtól, azonban most megtörte a csendet.

Forrás: Czerkl Gábor

Orosz Bernadett tavaly november 11-én osztott meg négy képet az összevert arcáról, miután két nappal előtte részeg barátja egy osztálytalálkozón bántalmazta. Az ügyet óriási sajtóérdeklődés övezi, Bernadett bejegyzéséhez több mint 33 ezren fejeztek ki érzelemnyilvánítást, s 19 ezren megosztották. Nem túlzás azt állítani: a bántalmazóra igazi népharag zúdult. Az érintettek közül eddig csak az egyikőjük álláspontját lehetett hallani, a Bors most lehetőséget adott a másik félnek is. A súlyos testi sértéssel gyanúsított K. István az ügyvédje társaságában fogadta munkatársainkat.

Miért vállalta az interjút?

Túl sok valótlanság hangzott már el.

Két éve, októberben ismerkedtek meg egy társkeresőn Orosz Bernadettel. Mi vezetett idáig?

Nagyon beleszerettem Bernadettbe, olyannyira, hogy két hónap ismeretség után megkértem a kezét. Nem volt ellenére. Mivel ekkor még férjnél volt, az esküvővel várnunk kellett. Az elkövetkező időben nem költöztünk össze, csak a szabadidőnket töltöttük együtt, kellemesen és boldogan. Annak ellenére, hogy Bernadett többször beszámolt nekem kalandjairól más férfiakkal, én már-már eszelősen szerettem, és mindig megbocsátottam. Bíztam benne, ha összeházasodunk, ezek megszűnnek. Mivel szeptemberben Bernadett jogerősen elvált, Bujákon az osztálytalálkozón is bejelentettük, hogy összeházasodunk.

Miért történt az incidens?

A mai napig nem tisztázott számomra, hogy mi is történt valójában. Nem ittam sokat, ezt a véralkohol-vizsgálat is alátámasztja, így nem is értem, miért nem emlékszem semmire. Egy filmszakadás után már csak az van meg, hogy a rendőrök támogatnak és kérdezik, mi történt.

Mikor tudatosult, hogy mit okozott?

Két nappal később, november 11-én küldték át a sajtóban is megjelent képeket. Összeszorult a szívem, és elsírtam magam, amikor megláttam. Nem akartam elhinni, hogy ezt én okoztam. Ha így van, azt nagyon sajnálom, és természetesen vállalom érte a felelősséget. Azt azonban már akkor elképzelhetetlennek tartottam, hogy Bernadett életére törtem és fojtogattam volna, hiszen mindennél jobban szerettem.

A véraláfutásoktól Bernadett feldagadt feje a felismerhetetlenségig eltorzult…

Az eljárás során készített orvosi szakvéleményből szerencsére egyértelműen kiderült, hogy szó sincs arról, hogy Bernadett életére törtem volna, és kiderült az is, hogy a sérülései nem minősülnek olyan súlyosnak, mint amilyennek a nyilvánosságra hozott képeken tűnnek. A fentiek tükrében nem értettem és máig sem értem, hogy miért állította, hogy az életére törtem, és hogy a sérülései életveszélyesek, illetve azt, hogy rettegnie kell tőlem. Arra hivatkozva akar börtönbe záratni, hogy „éles fegyvereket tároltam otthon”, de ő is tudja, hogy azok csak a fiam szabályosan tartott légfegyverei voltak.

Bernadett korábban sérelmezte, hogy az események után meg sem kereste.

Nagyon sajnálom, ami történt velünk, és pontosan ezért az eset óta kerültem a vele való találkozást. Csak a gyerekeinek írtam karácsonyi üdvözletet, akikkel nagyon jó viszonyt ápoltam. Azt gondolom, hogy nem helyes az, amit Bernadett a sajtóban csinált. A rendőrség azonnal intézkedett az ügyben, ő pedig miattam semmilyen veszélyben nem volt. Nem kell félnie, biztosan nem megyek a közelébe.

Mit nem csinált helyesen a véleménye szerint?

Szükségtelen volt a nevemet, foglalkozásomat, lakóhelyemet közzétennie, mert az emberek félinformációk alapján igen súlyos cselekedetekre ragadtatták magukat velem és a családommal szemben. A 16 éves gimnazista fiamnak például az atrocitások miatt kellett kollégiumba mennie. Emellett sokan elfordultak tőlem, és rengetegen fenyegetnek.

Miért perelte be nemrég ötmillió forintra Bernadettet?

A benyújtott személyiségi jogi per szimbolikus jelentőségű, mivel Bernadett pontosan ezt az összeget követelte tőlem, én pedig szerettem volna jelezni, hogy ennek az ügynek a lezárásának nem a sajtón keresztül üzengetés és az emberek hergelése a megoldása. Nagyon sajnálom ezt a helyzetet, amibe Bernadett került, de szeretném elmondani, hogy én mindent elvesztettem, ami fontos volt számomra: Bernadettet, a gyerekeimet és a munkámat.

Követi az üggyel kapcsolatos híradásokat?

Az ismerőseim azonnal elküldenek mindent, így szinte az összes cikket olvastam. Várom, hogy minél hamarabb lezáruljon az ügy, és véget érjen ez a procedúra.

További cikkek

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Tragédia

Megrázó részletek a nyíregyházi tragédiáról: a hátsó szélvédőn repült ki a szörnyethalt 22 éves anya

Ez is érdekelhet

origo.hu

Luxusautójával ment edzésre Dzsudzsák Balázs - kép

life.hu

"Milyen rúzst használsz, Norbika?" - Támadják a kommentelők Schobert Norbit: fotó

magyarnemzet.hu

Eddig bírta a kommentáradatot az egykori szépségkirálynő új barátja

kemma.hu

Halálos baleset Tatabányán: vélhetően rosszul lett az ütközés előtt az áldozat

origo.hu

Hatalmas robbanás lesz az űrben idén

vg.hu

Zacher Gábor: megnyerheti a koronavírus elleni csatát Csollány Szilveszter

origo.hu

124 mérges kígyóval körbevéve találtak holtan egy férfit az otthonában – videó

nemzetisport.hu

Videó: a furcsán futó matematikus bíró elvitte a show-t az Afrika-kupán

borsonline.hu

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

origo.hu

Vidám fazon és 5 literes fogyasztás: teszten a magyarok egyik új kedvence