Aktuális

40 éves A Pogány Madonna – Üldözték a nyugatnémet nők Bujtor Istvánt

Fái

2020. február 12. szerda 04:10

Tömött buszokkal hozták a rajongó nyugatnémet hölgyeket Füredre a Pogány Madonna forgatására. Negyven éve készítették és 81-ben mutatták be a Bujtor István novellájából született akció-krimivígjátékot.

Forrás: MTVA

A pofonosztó Ötvös Csöpi és a kétballábas Kardos doktor kettősét a mai napig imádja a közönség, pedig eleinte nem sok sikert jósoltak a bunyós mozinak.

– Életem egyik legszebb nyara volt – mondta a Bors érdeklődésére a film egyik kulcsszereplője, Gór Nagy Mária, aki így folytatta:

– Magánéleti válságban voltam, a gyerekeim apjával akkor töredezett az életünk. István írta, rendezte és játszotta a főszerepét a filmnek, volt elég dolga, mégis mindig maradt ideje, hogy ápolja a lelkem. Ha ő nincs, akkor nem is tudom, mi lesz velem. István el tudta feledtetni velem a problémái­mat. Kállai Feri, Kern András és István. Fantasztikus kollégák voltak. Emlékszem, az üdülőtelepen laktunk bungalókban, és esténként mentünk mulatni a Baricska csárdába. Andris, István és én, iszogattunk, beszélgettünk, nagyon jó volt. Ott volt a Bánhidi Laci bácsi is, ő játszotta Matuskát, aki szeretett pityókázni. István kérte, hogy ne adjanak neki inni. Az egyik jelenetben Laci bácsi feküdt a fűben, és nagyon csalafinta volt, mert ásott egy gödröt, be­ledugta a borosüveget, és szívószállal iszogatott. Sosem volt részeg, csak spicces. Mindenki na­gyon imádta!

Mari pontosan emlékszik arra is, hogy Istvánba minden nő szerelmes volt. Ráadásul a koprodukcióban készült film, a Sándor Mátyás okán nem csak a magyar hölgyek ostromolták. – Nyugat-Németországból tömegével jöttek a rajongók miatta Füredre. Csillogó szemű nők szálltak le a buszokról, hogy István elé járuljanak, autogramot kérjenek tőle vagy valami mást is, de ő nem ért rá – idézi fel kuncogva Mari.

– Minden nő szerelmes volt Istvánba. Persze én is, de addigra már túl voltam rajta. Főiskolás voltam, amikor a Csend és kiáltást játszottuk. Akkor olyan szerelmes voltam Istvánba, hogy nem láttam tőle. Reménytelenül, ügyet se vetett rám. Amikor a Haladékban házaspárt játszottunk, életre szóló barátság szövődött közöttünk. Fantasztikus ember volt. István nagyon szeretett tréfálkozni. Amikor a Madonnában le akarom lőni, ő lefegyverez, és odabilincsel a hajóhoz. Vége lett a felvételnek, és elmentek úgy, hogy engem ott hagytak a hajóhoz láncolva a tűző napon. Egyre messzebb mentek, hiába kiabáltam. Aztán persze visszajött értem – emlékezett vissza Gór Nagy Mária.

További cikkek

Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meglátta az egyetlen üres helyet a járdán, úgy parkolt le, ahogy csak a legnagyobb profik tudnak

borsonline.hu

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

origo.hu

Ez az a tanulmány, ami szerint a gazdasági teljesítmény összefügg a férfiasság méretével

kisalfold.hu

Győrben készült a magyar K.I.T.T. - Megszólalásig hasonlít David Hasselhoff sorozatbeli beszélő autójára - fotók, videó

origo.hu

Fizetős követésekkel újít az Instagram

nemzetisport.hu

Kézi Eb: „Hogy mennyi védésem volt!?” – a holland nyerőembernek el kellett kéredzkednie a munkából

origo.hu

Budapesten megnyílt a világ egyik legjobban várt új épülete, a Magyar Zene Háza

mandiner.hu

„Feri, Szaszi és Peti előre megállapodnak az ülések előtt” – cikket közölt a 444.hu az ellenzék belső viszonyairól

bama.hu

Megfenyegették a kozármislenyi háziorvost az oltások beadása miatt

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: bombameglepetés – Izland feltörölte a padlót a franciákkal!

origo.hu

26 évesen meghalt az Oscar-díjas színésznő egyetlen fia, éppen a születésnapján