Aktuális

Bakonysárkányi tragédia – Véletlenül ölte meg barátját a vadász

Bors

2019. november 24. vasárnap 18:00

Kilenc méterről, véletlenül lőtte agyon legjobb barátját az olasz vadász, Alberto B. a magyarországi Bakonysárkányon. A férfi korábban az olasz lapoknak elmondta: akármilyen ítéletet kap hazánkban, soha nem lesz már ugyanaz az ember.

Forrás: Pexels

A két jóbarát egy közös vadászatra érkezett Bakonysárkányra. Éppen a település és Aka között hajtottak a ködös, őszi időben, a 60 éves Alberto azonban korábban mászott le a vadászlesről, azonban végzetes hibát vétett: fegyverét tűzkész állapotban hagyta, ami tilos. Amikor éppen célra tartott, véletlenül megbotlott valamiben, az ujja pedig a ravaszhoz ért, az elsülő fegyverből repülő golyó pedig egyenesen barátját, a 48 éves Marco C.-t találta el, aki szinte azonnal meghalt.

-– Amit hallottam, egy velőt rázó sikoly volt, akkor még azt sem tudtam, kit találtam el – mondta akkor az olasz Corrierének. Sokkot kapott, amikor látta, hogy legjobb barátja terült el a földön. 

– Szólongattam, könyörögtem neki, hogy ne haljon meg, de nem lélegzett – mondta megtörten. A férfi előzetes letartóztatásban volt, azonban pár hónappal később hazaengedték hazájába, az olaszországi Lavaronéba, még korábbi tárgyalásain sem kellett részt venni, a családja szerint képtelen lett volna végighallgatni a barátja haláláról szóló részleteket, inkább családja körében gyászol, mint mondta, akármi is legyen az ítélet, a történtek után soha többé nem lesz ugyan az az ember. Úgy tudni azonban, hogy a vadász a magyarokat is vádolja, szerinte ugyanis nem tájékoztatták őt megfelelően a hazai szabályokról. Információink szerint Alberto azóta sem nyúlt fegyverhez, örökre leszámolt a vadászattal. Ügyében szerdán hozhatnak ítéletet. 

További cikkek

Bukás

Óriási bukás lett a baloldali aláírásgyűjtés: elkéstek és keveset gyűjtöttek

Sztrók

Súlyos károsodást szenvedett a sztrókja után M. Richárd

Ez is érdekelhet

likebalaton.hu

2022-es autópálya-matrica: vásárláskor erre mindenképp figyelj

life.hu

Szörnyű hírt közöltek Young G feleségével

teol.hu

Az interneten „hódítanak” a szekszárdi tanár videói

origo.hu

11 szív- érrendszeri tünet, amit komolyan kell venni

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a szárnyaló Montenegró a horvátokat is elpáholta

vg.hu

Katonákat küldenének Romániába

borsonline.hu

Most közölték a meteorológusok: rettenetes, ami mindjárt átvonul az országon

vg.hu

Koronavírussal került kórházba Kunhalmi Ágnes

mandiner.hu

Franciaországban februárban fokozatosan feloldják a korlátozásokat

origo.hu

Fontos hír érkezett a horvátországi autópályákról, ez érintheti a magyar pénztárcákat