Aktuális

Japán tévésztár forgatott a szombathelyi kötélugrókkal

BoBe

2019. szeptember 18. szerda 09:30

Húszmilliós nézettségű japán showműsorban szerepelt a Szombathelyi Kötélugró Klub. A japán celeb, Ayako Imoto a YouTube videomegosztón nézte ki magának a csapatot.

Forrás: Bánhegyi Attila

Hirdetésnek hitte, ezért kitörölte azt az e-mailt Bánhegyi Attila, a Szombathelyi Kötélugró Klub egyik vezetője, amit japánul küldtek neki. 

– Nagyon messze vagyunk Japántól, így annyira abszurdnak tűnt, hogy onnan keresnek meg bennünket. Egyszerűen azt gondoltam, úgysem lehet ez komoly, ezért a kukában landolt a levél. Később telefonon kerestek meg, hogy mit szólnánk hozzá, ha egy japán tévésztárral közösen forgatnánk újra a szombathelyi vi­deónkat. Akkor tudatosult bennem, hogy ez tényleg komoly – emlékezik vissza Attila arra a bizonyos augusztusi napra.

Nem sokkal később meg is érkezett Magyarországra Ayako Imoto japán celeb a teljes stábjával. Első útjuk a szombathelyi tornaterembe vezetett. 

– Hihetetlen, de hat órán keresztül forgattunk megállás nélkül. Minden jelenet előtt egyeztettünk a japán stábbal, és ahhoz képest, hogy egy nap alatt végeztünk, nagyon jó videó lett be­lőle.

Naponta másfél órát edzenek a bajnokok

Bánhegyi Attila 1996-ban hozta létre a Szombathelyi Kötélugró Klubot, először csak kedvtelésből tanította diákjait kötélugrásra. A szórakozás annyira kinőtte magát, hogy ma már egyéni sportágként tartják számon, több világbajnokot is kineveltek. A klubba kicsik és nagyok is jelentkezhetnek, és igaz, általában lányok szeretnek oda járni, de a világon rengeteg férfi kötélugrócsapat is létezik. Az edzések mellett tornatanár tanítja meg az akrobatikus elemeket, amikkel színesíteni tudják a műsorukat.

Este már indultak is tovább egy másik or­szágba, ahol újabb kihívások várták Imotót – mondja a vezető.

Ki ez a fura szemöldökű lány?

Ayako Imoto egy nagyon híres japán komikusnő, aki 2007-től arca a Sekai no hatemade itteQ nevű tévéműsornak, amelynek lényege, hogy egzotikus helyszínekre küldik őt, és különböző extrém helyzetekben kell helytállnia. Általában matrózblúzban és vastagon kihúzott szemöldökkel tűnik fel a képernyőn. Műsora elképesztően népszerű Japánban, több mint húszmillióan nézik alkalmanként.

További cikkek

NASA

Döbbenetes felfedezést tett a NASA: Ez derült ki a Halálcsillag mélyéről

TRAGÉIDA

„Soha nem felejtem el a gázolaj szagát”- Kilencen haltak meg az M7-esen történt buszbalesetben

Ez is érdekelhet

vg.hu

Már tesztelik a Pfizer omikron elleni oltását, de csak az 55 év alattiaknak ajánlják

origo.hu

Újabb botrány a szobakerékpáros cég háza táján

vg.hu

Kétségek között tartja a világot az omikron

boon.hu

Bezárja a baloldali városvezetés az Ellipsumot

nemzetisport.hu

Afrika-kupa: Stopiráék kettős emberhátrányban búcsúztak

origo.hu

Soha nem tettek még annyi pénzt az űriparba, mint tavaly

origo.hu

Így búcsúztak gyermekei Csollány Szilvesztertől

mandiner.hu

Oroszország harckészültségi ellenőrzésekbe kezdett

nemzetisport.hu

NB I: az MTK nem járult hozzá a Kövesd halasztási kérelméhez

origo.hu

Meg akart lógni az igazoltatás elől egy somogyi autós, az abroncsaitól a rendőrök is elképedtek