Aktuális

Így vonzzuk magunkhoz a gazdagságot!

Füredi

Létrehozva: 2019.08.18.

A nyár a pihenés, a feltöltődés, a szabadságolások és a szórakozás ideje, ami együtt jár az átlagosnál nagyobb pénzköltéssel is. Az ötezer éves kínai térrendezési elmélet, a fengsuj az élet több más területe mellett a pénzügyi helyzet rendezésére is kínál ötleteket.

Forrás: iStock

Az elmélet lényege: a laká­sokat, helyiségeket, irodákat úgy kell berendezni, hogy a megfelelő, pozitív energiák áramlásával erősítsük az élet bizonyos területeit, miközben a negatív energia hatástalanná válik. Persze eb­ben nem mindenki hisz, ugyanis a keleti kultúra és életszemlélet sokaktól távol áll. Mindezek ellenére – talán divatból – a fengsuj az utóbbi években Magyarországon is egyre ismertebb és népszerűbb.

Tisztítsuk meg a teret!

A lakáson belül a gazdagság területe a délkeleti részen helyezkedik el, amit első lépésként meg kell tisztítani mindentől, ami a kiadásnövekedést, a pénzkiáramlást erősíti. Például el kell távolítani a különféle számlákat, fizetési felszólításokat. Meg kell szabadulni a kopott, törött tárgyaktól, amelyek hiányosak vagy nem működnek, továbbá a rossz érzést keltő dolgoktól, mint egy halogatott ügy papírjai, vagy egy nem igazán kedvelt személytől ka­pott ajándék. A labilis tárgyak – mozgó lábú szék, akadozó fiókú szekrény – a lakás ezen részén a pénz­- ügyek ingadozásához járulhatnak hozzá.

Bőséget ígérő figurák

Ezután következhet a gazdagságra utaló apróságok – ékszerek, kristályból készült tárgyak, szerencsét hozó figurák – elhelyezése. Hazánkban is elterjedt az a hit, hogy az anyagi helyzet javításában sokat segíthetnek az elefánt- vagy teknősfigurák. Az elefánt a szilárdság és a biz­- tos anyagi helyzet kialakulásá­hoz járul hozzá. Fontos azon­ban, hogy felfelé álljon az ormánya, és az ablak felé nézzen. Több ázsiai kultúrában másfajta állatok is „pénzcsinálók”, például a béka, amely a természet jin felét képviseli, a Hold jelképe, és fellendülést hoz a lakásokba. A kínaiak nyelvén a szerencsehozó békát Csan Csunak hívják, és azt tartják róla, hogy pozitív energiákat hordoz. Általában egy érmével a szájában ábrázol­ják. A koi hal száz évig is képes élni, folyamatosan az árral szemben úszva, vagyis harcolva az igazságtalansággal.

A fengsuj tanaiban szerencsét és fellendülést hoz akár szobor vagy festmény formájában, de akváriumban élve is. A macska nemcsak arról nevezetes, hogy kitűnően lát a sötétben és mindig talpra esik, hanem arról is, hogy elüldöz minden rossz szellemet. A kínai tanítás szerint a macskafigurát az íróasztalra vagy pénz mellé kell helyezni. A mosolygó, pocakos Buddha a keleti kultúra és hitvilág legfőbb szimbóluma, egyben a bőségé is. A pénzügyekben segíthet, ha a gazdagság területén szemmagasságnál kicsit feljebb helyezzük el. A lakásban a pénz területén a tükör megsokszorozza a gazdagságot, de csak akkor, ha tiszta, és belenézve éles képet látunk, nem pedig piszkos, eltorzított mását a valóságnak. Sokak hisznek a nagy méretű, piros színű pénztárcában, ami bevonzza a pénzt. A különböző szimbólumok mellett egyes növényfajták is ráerősítenek a gazdagságra. Ilyen a filodendron és a korallvirág, és jó hatása van a citrom- vagy narancsfának. 

Wass Albert intelme

Mindenki eldöntheti, a meggazdagodás melyik útját-módját választja, elefántfigurával vagy piros pénztárcával harcol érte – ám hasznos lehet elgondolkodni Wass Albert szavain: „Gazdag akarsz lenni? Gondolj a rigóra és az ősemberre! Gondolj arra, hogy meztelenül jöttél erre a világra, és meztelenül térsz belőle vissza! Vendég vagy ezen a földön. Csak az a tied, amit a bőröd alatt hoztál és elviszel. Gazdag, aki egészséges. Aki erős. Aki nem szorul másra. Aki föl tudja vágni a fáját, meg tudja főzni ételét, meg tudja vetni ágyát és jól alszik benne. Aki dolgozni tud, hogy legyen mit egyék, legyen ruhája, cipője és egy szobája, amit otthonának érez.”

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek