Aktuális

Eltűnt villanyszerelők: Ismét hazaengednék a gyanúsítottat

L. B.

Létrehozva: 2019.08.01.

Habár egyszer már elhúzták előtte a mézesmadzagot, É. Imre újra teljes joggal reménykedhet abban, hogy a nyomasztó zárka helyett jövő héttől az otthonában töltheti a mindennapokat.

Amíg a Győri Járásbíróság épületében a két ember megölésével gyanúsított, tizenöt hónapja rácsok mögött ülő építési vállalkozó sorsáról tanácskoztak, az egyik eltűnt villanyszerelő, Mácsik Zoltán felesége és lánya feszülten várakoztak a bejárat előtt. Az egyik oldalon rövidesen elégedettség és boldogság, a másikon keserűség és csalódottság lett úrrá a feleken.

Elég a házi őrizet nyomkövetővel

Orlik Vilmos négy, Mácsik Zoltán pedig több mint egy éve nem adott életjelet magáról. A rendőrség szerint mindkettejükkel az egyik munkáltatójuk, É. Imre végzett, de a holttestek máig nem kerültek elő. A tavaly április óta börtönben ülő gyanúsított bűnügyi felügyeletét először idén áprilisban rendelték el, de az ügyészség fellebbezése és a közfelháborodás után végül mégsem engedték haza. A Győri Járásbíróságon tegnap az élet megismételte önmagát, s ha másodfokon számára most kedvező döntés születik, ugyan a lábán egy nyomkövetővel, de hétfőn már a családja körében fogyaszthatja el a reggelijét É. Imre. A forgatókönyv akkor is ugyanez, ha addig nem bírálják el a fellebbezést. Ugyan a megalapozott gyanú, illetve a szökés és elrejtőzés veszélye továbbra is fennáll, a házi őrizetet az indoklásban mégis elegendőnek tartották.

Számos kihallgatás történt már az ügyben

Habár az elmúlt két hónapban rengeteg tanút kihallgatott a rendőrség, a Bors információja szerint érdemi előrelépés nem történt az ügyben.

– Az iratbetekintés alkalmával semmi olyan új körülményt tartalmazó bizonyíték feltárására nem került sor, ami az ügyet alapvetően megváltoztatta volna. Ezért is született ez a döntés – vélekedett a Borsnak dr. Bagó Ottó, a gyanúsított védője. Hozzátette, védence nyugalommal fogadta a döntést, és bízik abban, hogy hazatérhet. É. Imre felesége korábban kérdé­sünk­re elmondta: ked­venc ételével, lecsóval várja haza a férjét, feltehetően most is ezzel készül majd.

Rekonstruálják az eltüntetést

Mint megírtuk, az országban egyedüliként siklóernyős személykereséseket is végző Rendes Róbert is az áldozatok nyomába eredt. Azóta rengeteg légi felvételt készített, a napokban pedig a Mácsik családdal a földön ellenőrizte a gyanús területeket. – Ikrénytől Kimléig több útvonalat jártunk be, számos bányatóhoz eljutottunk, mindenhol jegyzeteltünk és időpontokat írtunk fel. Továbbra is vizsgáljuk a lehetséges útvonalakat – mondta el Mácsik felesége.

Bizonytalanságban a villanyszerelő családja

Mácsik Zoltán szerettei teljesen összetörtek. Az első döntés sokkolta őket, most  mérhetetlen fájdalmat éreznek.

– A szégyenteljes döntés üzenetértéke az, hogy az emberéletek semmit sem számítanak. Orlik Vilmos eltűnése után há­rom évet, a férjem eltűnése napjától nyolc napot, a mostani döntéssel pedig egy lehetőséget a boldogságra és a szabadságra ka­pott ajándékba. Mi pedig más­fél éve kétségekben és a bi­zonytalanság fogságában élünk – fakadt sírva Mácsik Zoltánné a tárgyalás után.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek