Aktuális

Bulinak kell felfogni a szépségversenyt - önbizalomnövelő tippek

Hu-Zo

2019. augusztus 24. szombat 10:30

Ha valaki úgy megy el egy szépségversenyre, hogy az nem élet-halál kérdés, akkor élmény lesz a részvétel. Akár ő lesz a királynő, akár nem – mondja a pszichológus.

Forrás: AFP

Továbbra is várjuk a jelentkezőket a Tündérszépek szépségversenyre. Ezúttal Fehér Gabriella pszichológust kértük arra, hogy lássa el önbizalom-növelő tippekkel azokat, akik esetleg ennek hiányában nem mernek jelentkezni.

Mikor alakul ki, hogy önbizalom-hiányos vagy éppenséggel nagyon is magabiztos lesz valaki?

Alapvetően a gyerekkorban. Sok függ attól, hogy a szülők hogyan bántak a gyerekükkel, hogy ő volt-e a szemük fénye, vagy ő volt az, akire soha nem volt idő, akit nem szerettek úgy, mint kellett volna, és minden rossz volt, akármit csinált. Az első esetben azonban át lehet esni a ló másik oldalára is, mert ha sokszor mondják a gyerekre, hogy milyen szép, akkor túlzott önbizalma lesz, és elvár dolgokat, amiket nem kellene. Ez gyakran előfordul a szép emberekkel. A kettő között van az egészséges önbizalom.

Miért mondja sok szépségversenygyőztes lány, hogy önmaga előtt akart bizonyí­tani?

Talán éppen az előbb említettek miatt: mert hiába volt szép, ha a szülei elhanyagolták. Az is gyakran előfordul, hogy valakit az osztálytársak közösítenek ki. Ha a kettő egyszerre ér valakit, akkor ez egy egészséges lelkületű gyereket is tönkretehet, vagy éppen növeli a bizonyítási vágyát. 

Hogyan lehet ebből kilépni?

Önerősítő tréningekkel segíthet egy pszichológus is, aki képes az emberrel megértetni, hogy nem ő volt a hibás. És be kell vállalni dolgokat, amelyeknél nem a győzelem vagy a vereség a tét, csak egyszerűen az az élmény, hogy „meg tudtam csinálni”. Például elmegy egy karaokeklubba, ahol, ha rosszul is énekel, nem szakad le az ég. Ha így megy el egy szépségversenyre is egy lány, hogy ez nem élet-halál kérdés, akkor élmény lesz a részvétel, akár ő lesz a királynő, akár nem. Vagyis jelentkezzen bárki, aki úgy fogja fel, hogy ez egy jó buli, és van kedve hozzá, mert el lehet majd mesélni, hogy „benne voltam”!

Érdemes valakivel megosztania egy lánynak, hogy indulni akar?

Csak akkor, ha támogató, és nem húzza le érzelmileg.

LEGYEN ÖN 2020 TÜNDÉRSZÉPE!

Keressük az ország legszebb lányát. Már lehet jelentkezni a 2020-as Tündérszépe szépségversenyre. Ha ön vagy rokona elmúlt 16 éves, de még nem lépte át a 30-at, itt a remek alkalom, hogy megmutassa magát! Nem kell mást tennie, csak felkeresni a www.tunderszepek.hu weboldalt, kitölteni a jelentkezést, bejelölni, hogy melyik megye színében szeretne indulni, és feltölteni magáról pár fotót.

Ha úgy érzi, a képei nem túl minőségiek ahhoz, hogy jól szerepeljen, csak ikszelje be a jelentkezés során azt, hogy ingyenes profi fotósorozatot igényel! Itt az ugródeszka, hogy megismerje az egész ország, ráadásul értékes ajándékok és utazások várnak a legszebbekre.

További cikkek

Tragédia

Most kaptuk: Megöltek egy embert a 16. kerületi Centenáriumi lakótelepen

LikeFight

LikeFight: Orbán látványosan lekörözte Márki-Zayt

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Ájultra erőszakolták a 3 gyermekes édesanyát, borzalmas, ki művelte ezt vele

metropol.hu

A kutatók is elsápadtak attól, ami az Antarktisz jege alól előkerült

origo.hu

Váratlanul meghalt a fiatal magyar énekesnő

kisalfold.hu

Ruhákat lopott az Árkád egyik üzletéből - Keresi a rendőrség

vg.hu

Túlkínálat miatt lehet jó befektetés az ingatlan

vg.hu

Oltásra kötelezik a 18 év felettieket a szomszédunkban

ripost.hu

A padláson találták meg az eltűnt magyar nő holttestét

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 17.: a Rák szinte olvas a másik lelkében, az Oroszlán megmutatja erejét

origo.hu

Ezzel a góllal nyert a magyar kézilabda-válogatott Portugália ellen - videó