Aktuális

Tíz kemoterápiát kapott Pásztor Erzsi

Bors

2019. április 30. kedd 05:00

Úgy csinálta végig a kezeléseket, hogy előadást nem mondott le. Csak később vonult vissza, akkor füllentett a betegségéről, míg felépült. Mára újból színpadon áll.

Forrás: MTI

Leesett az álla annak, aki olvasta a rákgyógyítás ismeretterjesztő portálon, hogy Pásztor Erzsi felépült a végbélrákból, hiszen senki sem tudta, hogy beteg.

– Mindenről hajlandó vagyok beszélni, de megfogadtam, hogy a betegségről nem. Elmúlt! – mondta szigorúan a Borsnak a Kossuth- és Jászai-díjas színésznő. – Megtettem a magamét, megígértem a professzor úrnak, hogy hajlandó vagyok annak az egy internetes újságnak, a rakgyogyitas.hu-nak nyilatkozni, ha a betegek olvassák, hátha tud segíteni nekik. Szerencsére a barátaim is olyan szeretetteliek voltak, hogy titokban tartották, nem derült ki. Hála isten, túl vagyok rajta. Még azt se mondjuk, hogy meggyógyultam! A leletek szerint teljesen jól vagyok, de akkor is jól éreztem magam, amikor beteg lettem. Szerencsére azonnal orvoshoz fordultam, és mindent betartottam. Szerintem az is hozzátartozik a gyógyulásomhoz –magyarázta a művésznő.

2018 tavaszán öt kemoterápiával kezdődött Pásztor Erzsi kezelése. Azt egy hónapig majd mindennap sugárterápia követte, utána még öt kemoterápia. Ez alatt egyetlen előadást sem mondott le. Később már igen, mert annyira legyengült, hogy ki sem tudott jönni a lakásból. És még ezután jött a java! A kezelések ugyanis csak előkészítették a műtétet. A beavatkozás nagyon megviselte, tizenöt kilót fogyott, mindennap infúziót kapott. Augusztus végén újból műtötték, és onnantól fokozatosan visszatért az életereje. Olyannyira, hogy ma már újra tettre kész, és kevesli a munkát.

– Csak három darabban játszom, három színházban! – neveti el magát Erzsi, aki nyolcvanhárom éves lesz ősszel. – Ez ad nekem örömet. Bár többet játszanék, nem csak egy hónapban négyet, ötöt, mert az semmi. 

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

A Pentagon szerint Putyin fel tudna lépni Ukrajnával szemben

metropol.hu

Szakad a hó Magyarországon, hatalmas pelyhekben havazik – Videó!

she.life.hu

Akkor jöttél az életembe, amikor végképp nem számítottam rá

magyarnemzet.hu

A baloldal soraiban lehetnek az ország ellen dolgozó ügynökök

kisalfold.hu

Rossz besorolásból lett súlyos baleset az M1-esen - videó

origo.hu

Túl gyorsan hűl ki a Föld, kihalhat az élet

origo.hu

Mutatjuk, mit javasol a katásoknak a NAV

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 29.: az Ikrek fellélegezhet, a Skorpió adja át magát a boldogságnak

origo.hu

Rejtélyes Star Wars-filmet forgat C-3PO megformálója - fotó