Aktuális

Protézissel ropja a táncot a féllábú rendőrlány

R. K.

2019. április 9. kedd 09:30

Másfél éve gyökeresen megváltozott egy taktaharkányi lány élete. A 24 esztendős Fila Tímea őrmesterként dolgozott. A mozgás szeretete vitte erre a pályára, hiszen korábban a sport, egészen pontosan a tánc tette ki a mindennapjai nagy részét. 2015 nyarán már a déli határnál találta magát, ahol határvédőként szolgált – idézte fel az Észak-Magyarország –, 2017 októberében azonban kis híján életét vesztette egy balesetben.

– Éjszakai szolgálat után reggel visszaindultunk busszal Miskolcra – mesélte a Borsnak Tímea. – Már majdnem delet ütött az óra, amikor az M5-ös autópályán Kecskemétnél belecsapódtunk egy kamionba. Mindkét lábam többszörösen eltört, és sok más, nagyon súlyos sérülést is szenvedtem. Az mentette meg az életemet, hogy feküdtem az ülésen. Mentőhelikopter érkezett értem, de mindvégig magamnál voltam. Összesen 12 műtéten estem át – emlékezett vissza.

A bal lábán keletkezett, nyílt combcsonttörés miatt kérdéses volt, hogy egyáltalán tud majd  valaha járni. A jobb lábszáráért is nagyon nagy orvosi küzdelem folyt. Felvetődött annak eshetősége is, hogy mindkét lábát csonkolni kell. Végül térd alatt a jobb lábát amputálták.

– Nehéz volt feldolgozni a történteket, de végig erős maradtam. Az első protézisemet 2018 februárjában kaptam meg, ám az még kezdetleges volt. Örültem neki, de persze sok nehézséget is okozott, egyszer a falhoz is csaptam – idézte fel Tímea. – Azonban eltökéltem, hogy ismét táncolni fogok. Kiszálltam a kerekesszékből. A legújabb, modern protézisem segítségével újra elkezdtem edzésekre járni, és ismét a táncparketten találtam magam. Igazán jó érzés! Emellett konditerembe is járok, vissza kell szereznem az erőnlétem. Kisegítő oktatóként is dolgozom, több tánccsoporttal is foglalkozom – sorolta a lány, aki teljes joggal lehet büszke magára.

És ez még nem minden: nagyon szeretne újra egyenruhába bújni, visszatérni a rendőrség hivatásos állományába. Megmutatni, hogy egy ilyen baleset után is talpra lehet állni – szó szerint és átvitt értelemben is.

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

vg.hu

A negyedik oltás is kevés az omikron ellen

metropol.hu

Elfogták a késelőt, aki a XVI. kerületben szúrt szíven egy nyomába eredő férfit

origo.hu

Ezek a világ legfényűzőbb börtönei - galéria

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

szon.hu

Nagy bejelentést tett a polgármester: Nyíregyháza hamarosan történelmet írhat!

origo.hu

Megint eltűnhet egy népszerű, emblematikus állat

mindmegette.hu

Egyszerű, de nagyszerű! Így lesz igazán krémes a paradicsomos tészta húsmentesen

origo.hu

Marhákra kiadott gázkibocsátási tanúsítvány miatt lehet botrány az USA-ban

nemzetisport.hu

Videó: nemek közti MMA-meccset rendeztek, kitört a káosz

nemzetisport.hu

MU: Ha Martial hazudik, végleg meg kell szabadulni tőle – Ferdinand

mandiner.hu

Belső vizsgálatot rendelt el a Pázmány Péter Katolikus Egyetem a Völner-ügy miatt

origo.hu

Alexander Skarsgard magyarul esküszik bosszút apja gyilkosa ellen - videó