Aktuális

„Álomotthon”: 52 millióért árulják a kulcsi családirtás horrorházát

D. P.

2019. április 6. szombat 05:10

<p>Három emelet, több száz négyzetméter, meghitt meleg – így hirdetik a hatalmas házat. Ezek a szobák azonban felfoghatatlan szörnyűségek helyszíneként maradnak meg a fekete krónikákban. A démoni átalakulásra hivatkozó H. Csanád itt kaszabolta le a családját.</p>

Forrás: Bors

Ötvenkétmillió forintért árulják a túlélő családtagok azt a hatalmas kulcsi házat, ahol az akkor 24 éves H. Csanád 2012-ben egy bozótvágóval és késekkel megölte nagyanyját, nagyapját, a bátyát és az apját – tudta meg a Bors. A kulcsi családirtóként hírhedté vált férfi az édesanyjával, a nővérével és annak barátjával is végezni akart, ők azonban csodával határos módon túlélték a mészárlást. 

Démoni átalakulás

„Csendes, csúszásmentes utcában található, dunai panorámás kilátással rendelkező családi ház” – olvasható az egyik legnagyobb hazai ingatlanos oldal hirdetésében. A horrorház óriási: háromszintes, 441 négyzetméteres, és egy csaknem hatezer négyzetméteres parkosított telken fekszik. 

A hirdetés és a képek alapján valóban csodálatos otthon képe rajzolódik ki. Belépve tágas előtér fogad minket, a meghitt melegről pedig egy vegyes tüzelésű és egyedi gázkazán gondoskodik.

Tíz szoba van az épületben. Ezeket hét éve azonban szinte mindenhol vér borította. A démonokkal küzdő Csanád a szobák egyikében szurkálta halálra a nagyapját 2012. április 5-én, 83 éves nagyanyját közvetlenül ezután támadta meg a hálószobában. Egy késsel szúrta halálra. Többi családtagjával másnap akart végezni úgy, hogy az emeletre vezető ajtó kilincsébe áramot vezetett. Áramütés azonban senkit sem ért. Még ezen a napon 36 éves nővérére támadt rá egy késsel. Amikor a szülők meghallották a kiabálást, próbáltak segíteni. Csanád ekkor szúrta le az édesapját. Összesen több mint kétszáz metszett, illetve vágott sebet ejtett. H. Csanád az eljárás során elmondta: úgy érezte, zavarja a családja abban, hogy megvalósulhasson démoni átalakulása, ami egy magasabb létforma lett volna.

A három nap alatt kíméletlen kaszabolást rendező családirtót végül a Duna mellett sikerült elfogni.

Isten felé fordult

A bíróság 2015-ben a férfi kényszergyógykezelését rendelte el, és kimondta: az elkövetéskor nem volt beszámítható állapotban.

H. Csanádot folyamatosan vizsgálják, az eredményekről több szakvélemény születik, amiket évente egy bizottság elé tárnak. Az évenkénti felülvizsgálat keretében a szakvélemények és H. Csanád személyes meghallgatása, tesztelése után a bizottság arról dönt, hogy a férfi alkalmas-e az intézményből elbocsátásra, azaz gyógyultnak nyilvánítható-e. A Bors információi szerint legfrissebb felülvizsgálatának a múlt héten született meg az eredménye: H. Csanádnak maradnia kell az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézetben. Úgy tudjuk, hogy meglehetősen magába forduló, ritkán hagyja el a szobáját, legtöbb idejét olvasással és az istentiszteletek látogatásával tölti.

Felelős döntés kell

Az eljáró bíróság a kényszergyógykezelés időtartamát húsz évben maximalizálta. 

– Félreértés, hogy H. Csanádot automatikusan kiengedik, ha meggyógyult. A kulcsi családirtó elmebeteg, valójában soha nem fog meggyógyulni – vélekedett a Borsnak Kitanics Márk igazságügyi pszichológus szakértő. – Ha egy ilyen ember beszedi a gyógyszereit, tünetmentes állapotba kerül. Nem hinném, hogy Csanádot kiengednék a közeljövőben. Aki ugyanis felelősséggel gondolkozik, nem tesz ilyet – nyomatékosította a szakember.

További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

NB I: Puskás Akadémia–Ferencváros – élőben az NSO-n!

ripost.hu

Ezért érdemes most összegyűjtened 10 tojásos dobozt

life.hu

Váratlan fordulat! Mégsem Szilágyi Gerda írta a megdöbbentő sorokat?

vg.hu

Kiderült, miért húzódik el sokaknál a Covid-megbetegedés

kemma.hu

Életveszélyes útszakaszon akart átmenni az idős asszony, akit elgázoltak Nagysápnál

nemzetisport.hu

Videó: a svéd kézisek odébb tették a rossz helyen parkoló autót Budapesten

vg.hu

Az omikron egyik alváltozata az eddigieknél is fertőzőbb lehet

origo.hu

Megszólalt a Nagy Ő: elmondta, valójában mi volt közte és a győztes lány között

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 28.: az Ikrek az igazat látja, a Szűz új felismerésekre bukkan

origo.hu

Filmbe illő autós üldözés volt Debrecenben, azt is felvették, ahogy leteperik a rablókat - videó