Aktuális

Késsel szúrta szíven az idős asszonyt a részeg férfi

Bors

Létrehozva: 2019.03.17.

<p>A nyugdíjas nő csak segíteni akart, de végül a jó szándék az életébe került. Be volt rúgva a 67 éves Tolna megyei férfi, amikor leszúrta az őt befogadó nőt. Az asszony azonnal belehalt sérüléseibe.</p>

Forrás: Illusztráció

M.Z.-nek már évek óta problémái voltak az itallal, emiatt veszett össze élettársával, aki kirakta otthonról a férfit. Ekkor költözött be egy albérletbe, egy 73 éves asszony ajánlotta fel neki az egyik szobáját. Köztük is hamar megromlott azonban a viszony, a vádlott állandó alkoholizálása miatt.

A vita 2017 áprilisában tragédiával ért véget. A férfi bement az idős nő szobájába, és egy 12-13 centiméter pengehosszúságú késsel megszúrta a bal mellkasát úgy, hogy a szúrás a mellüregbe hatolt, elérve a szívét. A kiérkező orvos már nem tudta megmenteni az asszony életét. M.Z. ezután magát is megszúrta a mellkasán, de az ő sérülése nyolc napon belül gyógyuló volt.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki emberölés bűntettében, ezért 7 év 10 hónap börtönre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A törvényszék ítélete ellen a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodlagosan enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A Pécsi Ítélőtábla március 19-én, kedden reggel 9 órakor tárgyalja az ügyet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek