Aktuális

Belestünk a Drága örökösök sosemvolt falujába

Fái

Létrehozva: 2019.02.08.

Hajnaltól estig forog a kamera Ökörapátiban. A díszletfaluban olyan hideg van, hogy látszik a színészek lehelete, de a munkakedv töretlen.

Forrás: Végh István

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy falu, amit úgy hívtak, hogy Ökörapáti. A főútról nem látni, csak az talál oda, aki megkapja a GPS-koordinátákat. Picike falu, kisbolttal, kiskocsmával, néhány nádfedeles házzal.

Itt él ideiglenesen a pesti Szappanos család, akik a nagypapa, Károly bácsi busás, 612 millió forintos öröksége miatt hajlandók egy évet eltölteni a szülőfalujukban. Ide látogatott el a Bors, hogy megnézze, hogyan készül az RTL Klub napi sorozata, a Drága örökösök.
Ökörapáti igazából nincs is, egy eldugott részen építették fel a filmesek.

Nem könnyű megtalálni, engedély nélkül bejutni pedig szinte lehetetlen. Nem véletlen a szigorúság, ugyanis a sorozat egyik napról a másikra olyan népszerű lett, hogy már elkezdték felkutatni a falut a rajongók. Egyszer a szűz hóban vettek észre a stábtagok gyanús lábnyomokat, másszor egyenesen taxival érkeztek a kíváncsiskodók. Mivel a szigorú biztonsági szolgálaton nem lehet átjutni, elmeséljük, milyen is Ökörapáti.

Verőfényes napsütésben sétáltunk át a falun, aminek a szélén áll a buszmegálló. Ott pedig a két pletykás néni, Lujza és Margit. Kárásziba mentek a piacra, míg a buszra vártak, kibeszélték a polgármestert, Attilát.

– Nem így nézünk ám ki! Pestiek vagyunk, az már biztos! – nevette el magát a Margitot játszó Fekete Györgyi. – Szeretjük csinálni, nagyon hálás szerep.

– A humor mindig is közel állt hozzánk, és ők két humoros figura. Örömmel csináljuk. Képzelje, a postás már kért tőlem auto­gramot! Csak úgy adta át az ajánlott levelet, ha viszek neki a többiektől is – újságolja széles mosollyal Lujzika, azaz Bessenyei Emma. – Mondta, hogy imádja a sorozatot az egész család. Kérdeztem, ki a kedvence? Azt mondta, mindenkit szeret, mert ebben mindenki szerethető figura.
Ezen a ponton elszabadult a pokol, megtudtuk, milyen az, ha a két cserfes asszony „összekap”.

– Nekem meg a 4-es 6-os megállt. Összesúgtak: ez a Margit! Leállt a forgalom – szólt közbe Györgyi.

– Oda ne figyeljenek, össze- vissza beszél! – legyintett Emma, és zsörtölődve továbbindultak, hogy beálljanak a következő jelenetbe.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek