Aktuális

Tuti tipp 2019-re: Öt nap szabadság kiírásával tizenhatot zsebelhet be!

Bors

Létrehozva: 2019.01.03.

<p>Szeretne kevés befektetéssel sokat nyerni? Minimális fizetett szabadság elhasználásával a lehető legtöbb pihenőnapot egyben tudni? Segítünk okosan tervezni 2019-re!</p>

Ebben az esztendőben „csak” három szombatot kell munkával töltenünk – már amennyiben nem döntünk úgy egyénileg, hogy inkább kiírjuk azt is szabadságnak. Augusztus 10-én az augusztus 19., hétfőt kell ledolgozni, hiszen Szent István ünnepe keddre esik. Emellett december 7. és 14. lesz még országos szombati munkanap: az előbbin a szent­este napját, december 24-ét kell letörleszteni, ami továbbra sem hivatalos ünnepnap. 14-én pedig a karácsony utáni első napot, vagyis december 27., pénteket.

Március 15. péntekre esik, így ott háromnapos hosszú hétvégénk lesz. Ha kivesz négy napot (március 11–14.), cserébe lehet 9 napja egyben!

* * *

Idén április 21–22-én lesz húsvét, de már nagypéntek, azaz 19-e is szabadnap. Tippünk: Írjon ki nagypéntek előtt vagy húsvéthétfő után négy nap szabadságot, és lesz egyben tíz nap pihije az előző vagy következő szombat-vasárnappal együtt! Hasonlóan fifikás, ha kiírja a húsvét utáni négy napot (április 23–26.) plusz az április 29–30-i hétfő-keddet, ugyanis május 1. szerdára esik. Mit tett? Hat nap ráfordítással több mint a dupláját, tizenhármat nyert (április 19., nagypéntek–május 1., szerda)!

* * *

Pünkösd június 9–10-én lesz, itt is négy nap (június 11–14.) szabadságot kivéve tudunk kilencnapos pihenőt csinálni magunknak. 

* * *

Augusztus 20. kedd lesz. A 19., hétfő szabad – cserébe az augusztus 10-i szombat ledolgozásáért. Jó üzlet kivenni szabadságnak három napot (augusztus 21–23.), így lesz egyben kilenc. 

* * *

Október 23. szerdára esik, itt az október 21–22. (hétfő–kedd) vagy az október 24–25. (csütörtök–péntek), esetleg mind a négy nap kiírásával lehet trükközni, és öt vagy kilenc napot egyben hasítani. November 1-jével pontosan ugyanaz a helyzet, mint március 15-ével, de lehet még kombinálni a dolgot az előző, azaz az október 23-i héttel. Akkor például hat szabadságnapot kivéve (október 24–25. és 28–31.) tizenkét napot héderezhet.

* * *

A legtutibb biznisz megint a karácsony lesz: három nap szabadságot (december 23., 30., 31.) kell kiírnia ahhoz, hogy tizenkét napig ne kelljen dolgoznia. És ha még ennyi sem lenne elég a feltöltődéshez, a január 2–3-at is hozzácsaphatja, így lesz összesen tizenhat napja egyben – csupán öt nap szabadságért cserébe.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek