Aktuális

Szív- és érrendszeri betegséggel is fürdőzhet

Bors

Létrehozva: 2019.01.13.

Sokan azt hiszik, nem tesz jót a meleg víz, ha gondok vannak a ketyegővel. Pedig vannak olyan termálvizek, amelyek enyhítenek a panaszokon, segítenek a gyógyulásban. Ám mielőtt csobbanunk, kérjük ki az orvos tanácsát.

Érszűkület

A Fejérgyarmati Gyógyfürdőben az 1000 méter mélyről érkező 44 fokos, magas ásványianyag-tartalmú, nátrium-hidrogénkarbonátos, -kloridos gyógyvíz érrendszeri betegségeknél nyújt segítséget.

Érelmeszesedés 

Miskolctapolca Barlangfürdője Európában egyedülálló, karsztban ilyen magas hőfokú víz nem található másutt. A 30 fokos víz és a barlang klímája gyógyhatású, jódot, brómot, ká­liumot tartalmaz magas rádiummal, melynek kö­szönhetően nemcsak az ízületi, hanem az érrendszeri betegségek is gyógyíthatók. De kezeletlen magas vérnyomás esetén, előrehaladott érelmeszesedéskor nem javasolt.

Szívműtétek utókezelése

A Martfű Gyógyfürdő és Uszoda jótékony hatású hévízét 2003-ben minősítették gyógyvízzé, nagyrészt nátriumhidrogén-karbonátot és kloridot, jódot, valamint fluoridot tartalmaz, a kezdődő érelmeszesedésre és szívműtétek utókezelésére is jótékony hatással van.

Keringési zavarok

A kaposvári Virágfürdő 54 és 48 fokosan feltörő minősített gyógyvizének összes ásványianyag-tartalma jelentős, emiatt nemcsak a mozgásszervi és nőgyógyászati problémákra, hanem keringési zavarokra is gyógyírt nyújthat.

Szívinfarktus esetén

Mesteri termálfürdőjének gyógymedencéit 1800 méteres mélységből feltörő földes-meszes termálvíz táplálja. Jól alkalmazható szívinfarktus utókezeléseként, magas szénsavtartalma miatt pedig pozitív hatással van a vérkeringési zavarokra.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek