Aktuális

Kislányával zsarolta Barbarát a szektavezér

Munkatársunktól

Létrehozva: 2018.12.11.

Az úgynevezett energetizáló stúdió pincéjébe helyezett átalakított széklábban tárolta azt a több száz millió forintnyi euró készpénzt az a 47 éves nő, aki két társával egy ezoterikus szektaként főleg nyugdíjasokat semmizett ki Dél-Ausztriában. Ugyan Margit T. Isten nevében cselekedett, a legjobb barátnőjeként emlegetett magyar H. Barbarát mégis a gyermeke zsarolásával bírta rá az ölésre.

Harc a gonosszal

A 43 esztendős magyar szektás meg akart szabadulni az Istennel közvetlen kapcsolatban álló barátnője uralmától, a rendőrségi vallomásában részletesen beszámolt a szörnyű tetteikről.

Elmondása szerint Margit T. emberfeletti erejét számos alkalommal hatásosan bizonyította számára: a tekintete olyankor kimerevedett és idegen hangon magyarázta, miképp kell rávenni embereket az Istennek – azaz neki – való adakozásra. Mondván, csak így tudja felvenni a harcot a gonosszal. Barbara ilyenkor meg volt győződve arról, hogy ezekben a „különleges pillanatokban” valóban az Úr beszél hozzá. Margit ezek után kimerültnek tűnt, zavartan kérdezte, hogy mi történt. A magyar nő persze elmondta neki, milyen parancsot adott rajta keresztül neki a teremtő. Ilyenkor útra kelt, hogy végrehajtsa a feladatokat.

Megbízást adott

2013-ban került Margit hálójába az a nyugdíjas nő, akinek – mint hétfőn megírtuk – azért kellett meghalnia, mert ki akarta húzni a szektavezér nevét a végrendeletéből. A kivégzést a magyar társára bízta. Barbara sírva közölte, hogy nem képes megtenni, de a szektavezér nem engedett. Azzal érvelt, hogy a nyugdíjas a halállal fog megtisztulni. Azonban ezzel sem ment semmire, ezért a középkorú magyar nőt a hat­éves kislánya halálával zsarolta meg. Még azon az estén a kislány belázasodott, így Barbara úgy érezte: most eleget kell tennie az utasításnak. A felbujtó később azt mondta: szomorú volt, amikor megtudta, hogy meghalt a nyugdíjas.

Családja hisz benne

„A mi anyukánk a legjobb ember a világon, soha nem lenne képes arra, hogy másoknak ártson. Az egész csak egy borzalmas félreértés” – vélekedett a szektavezér családja.

Gyakran védekeznek azzal a gyanúsítottak, hogy valamilyen szektának vagy vezérnek a parancsára cselekedtek, magyarázta Németh Zsolt kriminológus az RTL-nek H. Barbara tettéről.

Bűnlajstrom

2011. március 1.: T. Margitot – a későbbi szektavezért –, csalásért ítélik el a férjével együtt.
2018. május: meghal a kórházban egy 95 éves férfi, akit behálózott a Boszorkánytrió. Egy hónap múlva a házát felgyújtják.
2018. október 5–7.: Barbara, a szekta magyar tagja megfojt egy 72 éves asszonyt. Holttestére két hét múlva találnak rá.
2018. november 8–18–24.: három gyújtogatásos támadás is történik egy közeli településen.
2018. november 24–25.: letartóztatják a triót. H. Barbara elismeri a gyilkosságot, de azt állítja: csak parancsot teljesített. A vezér néhány csalást vallott be a rendőröknek, 61 éves társuk, Melitta O. pedig az egyik gyújtogatásnál sofőrködött. Jelenleg mindhárman vizsgálati fogságban vannak. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek