Aktuális

Fergeteges gálával zárult a Családok éve rendezvénysorozat - fotók

Bors

Létrehozva: 2018.12.21.

Mi sem természetesebb, mint hogy a Családok éve Ünnepi Zárókoncertjén előadóművész családok léptek fel csütörtök este Budapesten, a Papp László Sportarénában.

Különféle zenei stílust képviselő művészek adták elő produkcióikat, így többek között a Parno Graszt, Király Linda és Viktor, a Gryllus család, a Vujicsics Együttes, valamint színpadra léptek a 200 éves Eötvös Cirkuszt működtető dinasztia tagjai és a Boban Markovic Orkestar. Ezzel zárult a 2018-as Családok éve rendezvénysorozat, amelynek során körülbelül 2000 programot szerveztek és támogattak határokon innen és túl. A hangulat fergeteges volt, a sok ezer vendég több zeneszám alatt is együtt énekelt kedvencével, táncolt a széksorok között, vagy elől, a „küzdőtéren”.

A koncert előtt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára azt mondta, „azért dolgozunk, hogy Magyarország családbarát ország legyen. Egy olyan ország, ahol jó gyereknek lenni és ahol jó felnőttnek is lenni.Egy olyan ország, ahol jó családban élni. A Családok évében még többet tudtunk adni a gyermeket nevelőknek, mint eddig. Európában a gazdasági teljesítmény arányában Magyarországon fordítjuk a legtöbbet a családok támogatására, jövőre már kétszer akkora összeget, mint 2010-ben. Talán a mi munkánknak is köszönhető, hogy a fiatalok gyermekvállalási kedve 20 éve nem volt olyan magas, mint a tavalyi évben és ugyanez igaz a házasságkötések számára is.”

Beszédet mondott még Varga Mihály pénzügyminiszter is, aki elmondta, a magyar kormány célja, hogy a családi kötelék, az a szoros kapcsolat, amely szülő és gyerek között vagy éppen nagyszülő és unokák között kialakul, tartós legyen. Az otthontámogatási program, a CSOK és a családi adókedvezmény abban segít, hogy könnyebb legyen egy gyermek nevelése és ezt segíti a családbarát munkahelyek kialakítása is.

A gáláról a közvetítés december 30-án 18 óra 30 perckor látható az M5 műsorán.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek