Aktuális

Bécsben is nyomoznak az eltűnt villanyszerelő után

L. B.

Létrehozva: 2018.12.19.

Nem csak idehaza mozgat meg minden követ a rendőrség annak érdekében, hogy felderítse a kámforrá vált villanyszerelők rejtélyes ügyét. A Bors megtudta: már Ausztriában is tanúkat hallgattak ki.

Az utolsó napok 

Orlik Vilmos, a három éve eltűnt 67 éves férfi lakást bérelt egy bécsi társasházban. Információnk szerint a magyar hatóságok kérésére az ott lakókat és a házmestert is tanúként hallgatta ki az osztrák rendőrség, hogy képet kapjanak Orlik utolsó, ott töltött napjairól. Úgy tudjuk, a szomszédok megerősítették, hogy Orlik 2015. június 3-án Magyarországra indult, egy É. Imrével telefonon megbeszélt találkozóra.

Kérdés: vajon meg is érkezett-e oda vagy esetleg útközben történt valami előre nem látott esemény. Ismeretes, Mácsik Zoltán mellett nemrég Orlik Vilmos megölésével is meggyanúsították a győri építkezési vállalkozót. Az É. Imrét védő dr. Bagó Ottó lapunknak megerősítette: a számára átadott iratokból valóban az derül ki, hogy Ausztriában is végeztek nyomozati cselekményeket, ezeket azonban  nem kívánta részletezni.

Ellopták a kocsit?

Dr. Bagó álláspontja szerint viszont egyértelműen megállapítható, hogy Orlik Vilmos a kérdéses napon Hegyeshalomnál kiszállt a kocsijából, és ott a gépjárművet egy ismeretlen személy ellopta. Így a jogász szerint Orlik meg sem érkezhetett az Ikrény környékére megbeszélt találkozóra. Másnap egy autópálya-kamera rögzítette Orlik kocsiját, ahogy magyar területen Ausztria felé haladt, és a felvételek tanúsága szerint É. Imre nem tartózkodott a járműben. Bagó szerint ezek a körülmények védence ártatlanságát erősítik.

– A férjem kocsiját az eltűnése napján is látták egy Ikrény közeli lehajtónál. Arról viszont nem tudok, hogy ki, vagy kik ültek benne. Az ígéretük ellenére a rendőrségen ugyanis már több mint három éve nem mutatták meg – panaszkodott lapunknak Vilmos felesége, Marika, aki úgy véli: ha nem került volna elő néhány hónapja a gyanúsított rokonától a családjuk kocsija, soha nem derülne ki az igaz­ság. Úgy tudjuk, a videó már az ügyészségen van, s hamarosan a család is láthatja.

Családja is kutat utána

Az idén márciusban eltűnt villanyszerelő, Mácsik Zoltán szerettei számos nyelvre lefordították a családfő történetét, amit a közösségi médián keresztül igyekeznek megismertetni.

Ahogy más fórumokon, úgy itt is azt hangoztatják, hogy szerintük É. Imrét bűntársak segítették a szörnyűségek elkövetésében. Erre a felvetésünkre az ügyvéd úgy reagált: a számára átadott nyomozati iratokból nem lehet arra következtetni, hogy a nyomozás olyan irányba haladna, amely alapján a hatóság több elkövető meglétét gyanítaná.

Az ügynek azonban van egy új szála is. A rendőrség tavaly szeptember óta köröz egy negyvenkilenc éves nőt, aki éppen a gyanúsított ikrényi tanyájának a szomszédságában élt, mielőtt az váratlanul leégett. A lánya nem tartja kizártnak, hogy Im­rének köze lehet ehhez az eltűnéshez is. Legfrissebb információink szerint a rendőrség is vizsgálja már ezt az eshetőséget is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek