Így lesz mennyei a toroskáposzta

Így lesz mennyei a toroskáposzta

szénhidrát
PUBLIKÁLÁS: 2018. október 06. 10:30
A toroskáposzta isteni finom és laktató étel, főleg a hidegebb napokon. A jó hír, hogy többféleképpen is elkészíthetjük, sőt diétás változata is van.
Bors

Pirított kolbászt rá!

A tejfölt ön is csak tálaláskor teszi a káposztára? Az egészséges életmód híve, Schobert Norbi jobban szereti, ha egyenesen összefőnek az ízek.

– A sertészsírt egy fazékban megolvasztom, megpirítom benne a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadom a 60 deka sertéshúst, megpirítom ezt is, majd fűszerpaprikát szórok rá, és felöntöm fél liter alaplével. Ezután mehet bele a 70 deka átmosott, vágott, savanyú káposzta. Sózom, borsozom, és beledobok két darab babérlevelet, majd fedő alatt 1,5 óra alatt készre párolom. Amíg készül, 5 deka Update-lisztet kikeverek egy kis pohár tejföllel, és három evőkanál olajjal, majd ha már megpuhult a hús, folyamatos kevergetés közben hozzáadom a káposztához, és még egyszer, utoljára felforralom. Akinek kedve van, tálaláshoz piríthat hozzá kolbászt vagy szalonnát. És ha még hízni sem szeretne, akkor Update-kenyeret egyen hozzá – adta a tippet a fitneszguru. 

Füstölt bordaporc a titkom

Éva nem változtatott sokat a konyháján a diétája miatt, csak az alapanyagokkal játszik, így teszi ezt a finom káposztával is.

– Az alapját úgy készítem el, mint a pörköltet: a hagymát olajon megfuttatom, majd mehet bele a paprika, só, bors és a delikát, majd beleteszem a disznóhúst is. A savanyú káposztát először lemosom, és csak utána mehet a húsos lébe. Az én egyik titkom, hogy dobok még bele füstölt bordaporcot, amitől nagyon finom íze lesz, a másik titok pedig, hogy a végén még megszórom egy kis Update-rizsszemtésztával, ami beszívja a felesleges levet, és mégsem hizlal. Egyébként nagyon nem kellett átalakítanom a konyhámat, mivel mindent ugyanúgy főzök, mint eddig, csak Update-alapanyagokkal. Észre sem veszi a család a változást, sőt van, ami finomabb is így – mondta kacagva Éva. 

Sörrel bolondítsuk!

Pataky Péter séf a TV2 Ízes élet című műsorában is bemutatta az ő saját, különleges receptjét. A hagyományossal ellentétben a húst és a káposztát külön készíti el.

– Nekem az vált be a legjobban, hogy a káposztát egy kerámiatálba teszem, és ezt külön megsütöm. Amíg az sül, olaj és zsír helyett szalonnát pirítok ki, és ezen főzöm meg a húsokat. A sertéscsülköt kicsontozom, de a csontot is megfőzöm. Felvágom az oldalast is, és mind mehet bele a szalonnás alapba, a felaprított hagymával együtt. Teszek bele sót, lefedem, és lassú tűzön hagyom legalább egy-két órát párolódni. Vizet csak akkor öntök rá, ha nagyon muszáj, sőt egy kevés sörrel is megbolondítom. Közben a káposztát néha-néha megforgatom, hogy ne égjen oda. Ha készen van a káposzta és a hús is, akkor előbbit beleteszem a szaftos húshoz, és hagyom egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek. 

 Egyszerű és gyors

Bódy Margó a lehető legegyszerűbben készíti el a toroskáposztát, és ahogy kell, jó nagy adagban, hogy a rokonságban mindenkinek jusson.

– Egy lábasba beleteszem a 25 deka zsírt, a sót, majd felteszem az egykilós oldalast két deci vízzel a tűzre, és pirosra sütöm. Leöblítem a két kiló savanyú káposztát, kicsavarom, és ráteszem a húsra. Öntök alá körülbelül fél deci vizet, megszórom borssal, sóval, összekeverem, lefedem, és hagyom, hogy összesüljön. Néha megkavarom, hogy ne égjen oda, és ha kész, akkor kenyérrel vagy bodaggal tálalom – részletezte az énekesnő.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.