Aktuális

Hímprosti tanította meg a szerelemre az írónőt

Bors

Létrehozva: 2018.07.04.

Igen különös módot választott Helen Hoang írónő-blogger, hogy a sokak számára még mindig ismeretlen Asperger-szindrómáról írjon. A boldog házasságban élő, családos írónő maga is évek óta ezzel a különleges betegséggel él együtt, amit a Magyarországon is megjelent, A szerelem egyenlete című könyvében mutatott be.

– Első körben szerettem volna egy nemcserés Micsoda nő!-t írni, de végül beépítettem a saját Asperger-szindrómámat is a történetbe. Ahelyett, hogy elbújtam volna a gátlásaim elől, a regény lapjain szembenéztem velük és alaposan megvizsgáltam őket. Ez a legfontosabb, amit ebből a könyvből megtanultam: a személyes történetek jobbak – mesélte Helen, aki mind a betegséggel, mind a férfi escortok világában is komoly kutatómunkát végzett, mielőtt hozzálátott volna megírni a történetet. 

Mi is az Asperger-szindróma?

Az autizmus spektrum zavar egyik típusának, vagy inkább szeletének ma már nem hivatalos elnevezése. Az érintetteknek komoly kommunikációs, a társas világ megértésével kapcsolatos problémáik vannak. Az Asperger-szindrómára – az egyéb autizmus spektrumhoz tartozó betegségekkel ellentétben – jellemző a normális ütemű nyelvi fejlődés, és az átlagos vagy az annál magasabb intelligenciaszint. Felismerni is sokkal nehezebb: becslések szerint az esetek közel felét nem diagnosztizálják.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek