Fokhagymát csak késsel vágjon!

Fokhagymát csak késsel vágjon!

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2018. június 19. 12:45
Bors

Sokan a gyorsaság és a kevesebb mosogatnivaló miatt vásárolnak fokhagymanyomót, viszont a gasztronómia világában ezt nem szeretik. Igenis megéri rászánni az időt a kézi aprításra, mert így teljesen más ízt ad a hagyma az ételnek.

A hozzáértők szerint ha nyomót használunk, akkor túl tolakodó lesz az ételben a fokhagyma íze, viszont ha a hagyományos módon csináljuk, akkor teltebb ízt kapunk a végén. Az állagra is figyelni kell, mert a túl apró, már-már pépes hagyma nem minden ételbe illik. Nem elhanyagolható szempont, hogy a pici darabok sokkal gyorsabban odaégnek, ha egy pillanatra nem figyelünk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.