Aktuális

Két kórházban sem vették észre az 5 centis ceruzadarabot a mindszenti kislány combjában

Címkék
ceruza

Délmagyar

Létrehozva: 2018.03.01.

Két kórházban sem vették észre az öt és fél centiméteres ceruzát, amely egy iskolai baleset során beletört Barbara combjába. A 8 éves mindszenti kislányt végül Szegeden műtötték meg, közel egy hónappal a baleset után. Ezalatt már tályog keletkezett a sebben - írja a <a href="http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/hetekig_csak_kotozgettek_5_centis_ceruza_volt_a_kislany_sebeben_2_korhazban_sem_vettek_eszre_a_targyat_a_combjaban/2551544/" target="_blank">Délmagyar</a>.

– Január végén történt a baleset – kezdte történetüket a mindszenti Szabóné Bartusz Nikoletta. – Barbara a kabátzsebében felejtett egy ceruzát még napokkal korábban. A szünetben felbuktatták, és olyan szerencsétlenül esett, hogy a ceruza átfúrta a kabátot és a nadrágot is, és beleállt a combjába.

Bár már akkor látszott, hogy az íróeszköz eltört, annak csak az egyik felét találták meg. – Keresték a tanárok is, én is, de mivel nem volt sehol, arra gondoltunk, biztos kiesett valahol. A seben sem látszott semmi különös – mesélte az édesanya.

Lábra sem tudott állni a fájdalomtól

Mivel azonban a kislánynak olyan fájdalmai voltak, hogy lábra sem tudott állni, elvitték a háziorvoshoz. Ő megnézte a sebet, majd úgy találta, hogy Barbarát a szentesi kórházban kellene megvizsgáltatni. – Ott szintén megnézték a sebet, de csak a külső részét. Néhány szálkán kívül az orvos mást nem talált. Kitisztította, fertőtlenítette, és onnantól kezdve 1-2 naponta kellett járnunk kötözésre.

Csakhogy a seb nem gyógyult, egy idő után pedig a kislány sérült combja láthatóan dagadtabb volt, mint a másik. – A háziorvos ekkor a hódmezővásárhelyi kórházba küldött bennünket, hogy nézessük meg, nincs-e nagyobb baj – folytatta a történetet Nikoletta. – Ott antibiotikumos kezelést ajánlottak és kötözéseket, de azt mondtam, ezért felesleges befektetni, így nem maradtunk ott. Egy hétre rá a seb csúnyán bepirosodott, a környéke fel volt puffadva, és már váladékozott is. Ismét Hódmezővásárhelye mentünk, a sebészetre, ahol szintén nem tettek vele mást, mint hogy átkötözték.

5,5 centis ceruzadarabot mutatott a röntgen

A családnak február közepén javasolta a háziorvos, aki továbbra is aggódott amiatt, hogy nem gyógyul Barbara lába, hogy kérjenek a szegedi gyermekklinikán is egy szakvéleményt. – Itt készítettek röntgent, amiből kiderült, hogy egy 5 és fél centiméteres ceruzadarab van befúródva a combjába, ami körül már tályog keletkezett – mesélte az édesanya, aki másfél hete jött vissza kislányával az intézménybe, és múlt hét kedden el is végezték a műtétet. Az operáció végén az orvos megmutatta, mit vágtak ki Barbara combjából: a ceruzadarabon még a grafithegy is rajta volt.

– El sem merem képzelni, mi lett volna a vége, ha nem küldenek bennünket Szegedre. A kislányom minden orvosnak elmondta, amikor nyomkodták a sebet, hogy szúr, de egyikben sem merült fel, hogy alaposabban megvizsgálják. Nekem kellett volna mondanom, hogy csináljanak röntgent? – háborgott az anyuka, aki már azon gondolkozik, ügyvédet fogadnak, és pert indítanak a két kórház ellen.

Csak speciális röntgen mutatja ki a ceruzát

Az üggyel kapcsolatban Pásztor Imre, a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház orvosigazgatója elmondta, a Délmagyar megkeresése után az ügyet kivizsgálták a kislányt elsődlegesen ellátó orvos, több évtizedes tapasztalattal rendelkező sebész és a röntgenosztály korábbi vezetője segítségével.

– A feltételezett idegen testet az első ellátást végző orvos kereste, és mivel egyértelmű információval nem rendelkezett a hollétéről, helyi érzéstelenítésben a sebet is igyekezett feltárni. Röntgen szakorvos kollégánk pedig elmondta, a rutinszerűen végzett röntgenek nem alkalmasak grafit, illetve színes ceruza kimutatására, erre speciálisan beállított vizsgálati eljárások szolgálnak. Erről egyébként magam is kísérletszerűen meggyőződtem.

Pásztor Imre hozzátette: gyakorló szülőként örül, hogy a sajnálatos eset végül szerencsésen végződött. Kerestük a hódmezővásárhelyi kórházat is az ügyben, amelynek vezetője tudomásunk szerint múlt hét végén megkérte a nyilatkozattételhez szükséges engedélyt a fenntartótól. Mostanáig azonban nem küldték meg a válaszokat kérdéseinkre.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27403_resized.jpg?avcount=1714011911
origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27413_resized.jpg?avcount=1714011911
origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159166_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meglepő ajándékot kapott Shane Tusup: „Szabályosan lesokkolt”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158179_auto_resized.png
hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155270_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160487_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Vége a szappanoperának: ő lesz a Barcelona vezetőedzője a következő idényben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27414_resized.jpg?avcount=1714011911
origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151439_auto_resized.jpg
astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. április 22-28.: a Skorpió telihold segít az elengedésben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159641_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris más feleségének vallott szerelmet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159413_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nagyon várjuk haza mind" - Rejtélyes módon veszett nyoma a nyíregyházi családanyának, ezzel a kocsival tűnt el Zsuzsa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154686_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Érdemes várni a tankolással, remek hírt kaptak a magyar autósok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159138_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Azok a lábak: durván felvágott ruhában ragyog Stana Alexandra

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében