Aktuális

Újra népszerű a tragikus múltú pizzázó

G. J.

Létrehozva: 2018.02.11.

Két évig zárva volt egy brutális gyilkosság után, de ma már nyoma sincs a rossz emlékeknek. A festői Bükkös-patak partján lévő szentendrei pizzéria tulajdonosnőjét 2015. márciusában gyilkolták meg otthonában. H. Henriettával az őt szerelmével üldöző K. Attila 56 késszúrással végzett. Az asszony gyermekei közben a másik szobában aludtak. 

Kapcsolatuk 2014. novemberében kezdődött, de úgy tűnt, nem lesz hosszú életű. A férfi Angliában dolgozott, ezért csak ritkán találkoztak. Ennek ellenére beleszeretett a nőbe, és vele tervezgette későbbi életét. 2015. márciusában a férfi hazalátogatott, és tovább ostromolta szerelmével a nőt, mindenképpen találkozni akart vele.

Végül az asszony nagy nehezen kötélnek állt. Éjjel tizenegy óra tájban érkezett meg Henriettához, de összevitatkoztak, és K. Attila úgy döntött, elveszi a nő életét. A férfi elmenekült a házból, és próbált véget vetni az életének, de nem sikerült neki. Bolyongott az utcán, végül becsengetett egy házba, és segítséget kért. Az asszony vérbefagyott holttestére a fia talált rá. Tavaly november óta jogerős életfogytiglani büntetését tölti K. Attila.

A tragédia sokáig beárnyékolta az egykor jól menő éttermet. A 42 évesen elhunyt asszony üzletét be is zárták, de fél éve újra kinyitott. Igaz, immár új a tulajdonosa. A hely hamar népszerűvé vált újra, és a szentendreiek is szívesen térnek be ismét. Úgy tudjuk, egy fővárosi kézműves pékség tulajdonosa látott benne fantáziát, autentikus olasz pizzáikkal és ételeikkel vitt a helybe új életet. A közelmúltban pedig nagy elismerés érte őket: ez lett ugyanis közönségzavazat alapján a legkutyabarátabb hely a vidéki éttermek közül.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek