Aktuális

Súlyosabb állapotot hazudott a férfi, hogy több támogatást kapjon, munka közben lebukott

Bors

Létrehozva: 2018.02.10.

Michael Holland azt állította magáról, hogy mozgáskorlátozott és csak nagyon rövid távot, mindössze néhány 27 métert képes gyalog megtenni, most azonban kiderült, hogy ennek a fele sem igaz - írja a Mirror. Levideózták ugyanis, ahogy egy furgonról rakodja le az árut, miközben könnyű léptekkel sétál, és szemmel láthatóan minden fájdalom nélkül pakolja le a méretes dobozokat a kocsi platójáról. A férfi több, mint 21 éve vesz fel fogyatékossági támogatást, amely összesen 48 ezer fontot - átszámítva mintegy 17 millió forintot - tett ki.

Amikor a bírósághoz eljutott a hír, miszerint súlyosan eltúlozza az állapotát, a Munkavédelmi és Nyugdíjügyi Minisztérium egy fél hónapon át megfigyelte. Miután megbizonyosodtak arról, hogy a három gyermekes Holland állapota közel sem annyira súlyos, mint ahogy azt állítja, a bíróságon tíz hónap börtönre ítélték, elutasítva a férfi felülvizsgálati kérelmét. 

A büntetést azonban felfüggesztették, mivel – bár azt elismerte, hogy amit tett, az nem tisztességes – a jobb lába valóban deformált, ami akadályozza őt a rendes járásban. Azt, hogy valamennyire tud mozogni, azt eddig sem titkolta, hiszen van egy állandó munkahelye, ahova rendszeresen bejárt és dolgozott. A férfi főnöke pedig azt állította a bíróságon, Holland a háromszorosát képes megtenni annak, mint ami a papírokon szerepelt.

A támogatásokért felelős minisztérium nyilatkozatában elmondta, hogy ugyan kevés az ehhez hasonló visszaélések száma, mostantól jobban figyelnek, mint eddig. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek