Aktuális

Terápia is kell a pornófüggő embertársainknak

D. P.

Létrehozva: 2017.12.11.

Forrás: Thinkstock

Isten nem erre szánt minket – olvasható egy magyar weboldalon, ami speciálisan olyan pornófüggőknek szól, akik hívôk. Az internetes blog gazdája a hozzá hasonlókon szeretne segíteni. Azt írja: csakis Isten révén szabadulhatnak meg a gyötrelmektől, amik ezzel a „droggal” járnak. 

A szakember azonban azt mondja: Isten és a benne való hit önmagában nem tudja megoldani a problémát, ehhez igen komoly terápia is szükséges: – Ez a felelősség másra hárítása. Nem helyes azt hinni, Isten majd felszabadít minket, és nekünk semmit se kell tennünk – érvelt a Borsnak dr. Rusz Edit szexuálpszichológus. 

Az oldalon személyes tapasztalatokat is lehet olvasni. Ádám például folyton magának szerzett örömet, majd megtért. Állítása szerint olyanná vált, mint akit kasztráltak, de aztán – ahogy ő fogalmaz – visszaesett. Erre egy olyan technikát kezdett el alkalmazni, hogy az örömszerzés ne végződjön kielégüléssel. Mégpedig azért, hogy az agya ne az élvezettel, hanem a fájdalommal azonosítsa ezt a bűnös tevékenységet.

– Ez a módszer azért nem működik, mert az agy nem tudja irányítani az ösztönöket. Ha visszatartja valaki az orgazmust, akkor majd a szervezet magától elintézi éjszaka – kommentálta dr. Rusz Edit, hozzátéve, a világ már rég nem arról szól, hogy a maszturbáció bűn lenne. Már a papok többsége sem tiltja.

A szakembernek több pornófüggő páciense van. Valódi ve­szély ez, olyan, mint amikor valaki beleesik egy gödörbe és nem tud ki­mászni.

A kielégüléshez egyre durvább, extrémebb jelenetek megtekintésére van szüksége. Olyan ez, mint az alkoholizmus, a drogfüggőség vagy a já­­tékszenvedély. Kerestük az internetes ol­dal szerkesztőjét is, de eddig nem re­a­gált.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek