Aktuális

Clarika hangjáért rajonganak a franciák

Ny. A.

Létrehozva: 2017.12.04.

Ha Magyarországon azt a nevet halljuk, hogy Klárika, valószínűleg mindenkinek Korda György felesége, Balázs Klári ugrik be. Pedig ezzel a művésznévvel Franciaországban is él egy félig ma­gyar énekesnő, akinek mindössze egy betűben tér el a magyar énekesnőétől a neve, ő Clarikaként robbant be a francia zenei életbe.

A most ötvenéves Clarika Párizsban született, édesapja a magyar politikai menekült, Keszei István költő. Keszei – akárcsak az öccse – aktívan részt vett az 1956-os szabadságharcban, de miután leverték a forradalmat, bujkálni kényszerült. Mivel a hatóságok a költő nyomában voltak, nem érezte magát biztonságban, ezért elmenekült Magyarországról.

Először Belgiumba, majd Franciaországba ment, itt ismerte meg feleségét, egy francia irodalomtanárt. Párizsban, 1967-ben megszületett a kislányuk, Claire. A kicsi nem sokáig élhetett idilli családi életet, ugyanis négyéves ko­rában az édesanyja elhagyta az apját, és vitte magával a kislányt is, akit már Clarikaként ismert meg a francia közönség. 

A francia sanzonénekes 1993 óta a francia zenei élet állócsillaga, rendszeresen turnézik és ad ki lemezeket, jelenleg is a nyolcadik stúdióalbumán dolgozik. A Ma este vagy soha! című sorozatban saját magát alakította 2006-ban.

Apjáról úgy tartották, hogy sosem óvatoskodott semmiben, és véleményét sem rejtette véka alá. Ezt a nyers őszinteséget Clarika is örökölhette, ugyanis egy interjúban úgy fogalmazott: én egy ikon vagyok.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek