Aktuális

Gazdag üzletembereket raboltak el – koporsóba zárták, zenével kínozták őket

Bors

Létrehozva: 2017.10.30.

Emberrablással vádolnak egy párt, akik egy mexikói csoport tagjaként tartottak fogva vagyonos üzletembereket, és kínozták őket, amíg családjuk nem fizetett nekik váltságdíjat. A házaspár hónapokig rejtegette áldozatait, akiket koporsóba zárva tartottak, és hogy jobban megtörjék őket, a nap 24 órájában folyamatosan zenét hallgattattak velük.

A spanyol születésű Isabel Mazarro Gomez de Santiagoés férje, Raul Julio Escobar Poblete egy veszélyes mexikói szervezet tagjaiként működtek. A 40 éves nőt Spanyolországban kapták el a rendőrök, míg a többi emberrabló Mexikóban tartózkodik, a férjével együtt, akit még tavasszal vettek őrizetbe. A férfiról a rendőrség azt feltételezi, hogy korábban tagja volt egy erőszakos és szélsőséges terrorista csoportnak, írja a Mirror.

Az egyik áldozatuk, Carlos Xavier Araiza Torres 10 hónapot töltött fogságban, elmondta, hogy ideje nagy részét egy fa koporsóban töltötte azzal, hogy próbálta valahogy elviselni a naphosszat ordító zenét. A rablók más kínzást is bevetettek, például levágták egy idősebb amerikai nő, Nancy Michelle Kendal egy ujját, amíg várták az érte követelt pénzt. Egy másik beszámoló szerint a férfi 500 mexikói peso-t fizetett egy taxisofőrnek, hogy adjon át egy csomagot a nő férjének egy helyi hotelben. A csomagban dokumentumok voltak, franciául és spanyolul írva, egy pendrive, de fotókat is tartalmazott az áldozatról, valamint egy kis edényt, amiben az asszony levágott ujja volt. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek