Aktuális

Ragaszd tele a fővárost!

V. Zs. 

Létrehozva: 2017.09.22.

Forrás: Facebook

Kedves üzenetek lepték el Budapest frekventáltabb és kevéssé ismert szegleteit szeptember 10-én. A számuk pedig azóta is bővül. Gulyás Lídia nem titkolt célja az, hogy az angolul és magyarul írt cetlikkel kicsit motiválja vagy feldobja az embe­rek mindennapjait.

Lídia egy borzalmas gyilkosság kapcsán jutott arra az elhatározásra, hogy megvalósítja ezt a tervét. A közelmúltban találták meg B. Benjámin holttestét, akit még májusban, hetven késszúrással öltek meg. A lány ismerte az elhunyt testvérét, és eléggé sokkolták a történtek.

– Mindegyik üzenet nagyon közel áll a szívemhez, saját tapasztalatokból merítettem, hogy bizonyos élethelyzetekben mi bátorított, vagy pont, hogy mi bátorított volna, ha mások mondják. Semmiképp nem szerettem volna nagy coelhós meg Oravecz Nó­rás, hosszú idézeteket írni, hanem tudatosan egyszerű, őszinte emberi szavakra törekedtem – nyilatkozta a Borsnak Lídia, aki a hetven késszúrás nyomán hetven üzenetet írt.

A lány azt is elmondta, hogy a szörnyű tragédia a „Darkness won't last”, vagyis az „El fog múlni a sötétség” feliratú cetlit ihlette, ezzel szeretett volna üzenni azoknak, akiket érintett ez a gyilkosság. Az ötlet ráadásul olyan sikeres és inspiráló lett, hogy szombat délelőtt bárki csatlakozhat Lídiához és csapatához, hogy teleragasszák üzenetekkel a főváros utcáit. A kiindulási helyszín 9-től a Dose Espresso. Az esemény Facebook-oldalát itt találja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek