Aktuális

TOP7: Ezek a legjobb magyar fesztiválok

Bors

Létrehozva: 2017.08.06.

<p>Javában zajlanak a nyári fesztiválok, turisták ezrei érkeznek a legnagyobb zenei fesztiválokra. Ám ha jobban megnézzük, Magyarország szinte egész évben – és nem csak a zenei – fesztiválok állandó helyszíne.</p>

7.Budapesti Tavaszi Fesztivál

Az egyik legnagyobb kulturális fesztivált 1981 óta rendezik meg, általában március utolsó két hetében 50-60 helyszínen 200 esemény zajlik. Könnyű- és komolyzenei koncertek, filmvetítések, színházi előadások jellemzik. Gundel művészeti díjat nyert 2003-ban.

6.Debreceni Virágkarnevál

Augusztus 20-a körül rendezik minden évben a világkarnevált, aminek ideje alatt megduplázódik a város lakossága. A korábban egynapos, ma már egyhetes program legnépszerűbb része a látványos virágfelvonulás.

5.Zsidó Kulturális Fesztivál

Ezen a néven 2015-ben rendezték először, de elődje, a Zsidó Nyári Fesztivál 1998 óta létezett. A többnapos, zsidó kultúrát népszerűsítő program Európa-szerte egyedül­álló. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség közösen szervezi, de nemcsak a fővárosban, vidéki nagyvárosokban is tartanak programokat.

4.Művészetek Völgye

Július utolsó és augusztus első napjaiban egy héten át zajlik. A kulturális rendezvény Márta István zeneszerző ötlete volt. Színházi előadások, komoly-, nép- és világzenei koncertek, irodalmi estek, kiállítások és mesterségek bemutatása szerepel a programban. A fesztivál neve összeforrt a Balatontól északra fekvő Kapolccsal, de a szomszédos Vigántpetenden és Taliándörögdön is szerveznek programokat.

3.Veszprémi Utcazene Fesztivál

Igazi ritkaságnak számít, ugyanis a fesztiválok többségével ellentétben a városon belül rendezik meg. Nevéből adódóan az utcazene köré épül. Július első hetében rendezik meg, s nem csak fesztivál, a fellépőknek verseny is. Napközben a kevésbé ismert utcazenészek lépnek fel a 2x2 méteres színpadra öt helyszínen, ahol szakmai, illetve közönségzsűri dönt a teljesítményükről. Az esti órákban nemzetközileg ismert zenészek szórakoztatják a közönséget.

2.Szegedi Szabadtéri Játékok

A Dóm tér évről évre helyet ad az ország legnagyobb szabadtéri színházának. Az ötlet Juhász Gyula költő fejéből pattant ki, és 1930 óta minden nyáron megrendezik. Prózai, opera-előadások és hangversenyek zajlanak, a játékok sikere évről évre nő, idén már a 2018-as évadra is elkezdték értékesíteni az előadásokra a belépőket.

1.Sziget Fesztivál

Diáksziget Fesztivál néven indult 1993-ban, az Óbudai-szigeten. Azóta minden évben ott rendezik meg, de mára a legnépszerűbb fesztivál, Európa egyik legnagyobb könnyűzenei programja lett. A 2016-os European Festival Awardson a legjobb programkínálat kategóriában lett az első, tavaly közel félmillióan voltak kíváncsiak rá. Január­­ban 70 százalékos tulajdonrészét eladták egy amerikai befektetőnek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek