Aktuális

Irgalmatlan büdös az FBI megfigyelőkocsija

BLN

Létrehozva: 2017.08.02.

<p>Az akciófilmek kedvelőinek nem kell bemutatnunk a titkosügynökök klasszikus megfigyelőfurgonját, de hogy valójában mit rejt belül, azt eddig kevesen láthatták. Az egyik amerikai hirdetési oldalon bukkant fel a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) már leselejtezett kocsija.</p>

Az 1989-es évjáratú, egykor fedett Dodge Ram 350-es jármű 18 700 dollárért (4,8 millió forint) kelt el, és bár külsőre kissé kopottas, alapvetően megkímélt állapotban van. Mindössze harminc­hétezer kilométert fu­tott.

Az igazi érdekességeket a raktér rejti, ugyanis a leselejtezett autót nem takarították ki teljesen. Az új tulajdonos mindent birtokolhat, amivel az FBI ügynökei dolgoztak a furgonban: hangfelvevőket, négy nagy felbontású monitort, DVD-lejátszókat, radart. A monitorok és a külső kamerák a mai napig működnek. Ráadásul a nyomozók valamiért benne hagytak több CD-t és kazettát is a rajtuk lévő lehallgatási hanganyagokkal is, melyeket utolsó akcióik alkalmával rögzíthettek. 

A valódi meglepetés a furgon hátuljában lévő toalett. Nem nehéz elképzelni, hogy a többórás, akár napokig tartó megfigyelések után milyen szag maradt a kocsiban. A Dodge hátsó részére egy periszkópot is telepítettek, amivel kényelmesen pásztázhatták a környező utcákat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek