Aktuális

Szüleiket hívták a londoni lángok közt haldokló szerelmesek

Kiss Boglárka

2017. június 17. szombat 17:30

A londoni to­ronyháztűz legtöbb áldozatát nem sikerült azonosítani, mégis arcok és sorsok voltak a szenesedő falak között. A megrázó személyes történetek közül talán a legszívfacsaróbb a 23. emeleten lakó fiatal jegyespár, Gloria Trevisan és Marco Gottardi esete. Mindketten építészként végeztek az egyetemen Olaszországban, majd három hónappal ezelőtt Londonba költöztek, ott akartak új életet kezdeni. Ám szerdán terveik és jövőjük a lakás összes bútorával együtt hamuvá égett. Ők is felébredtek hajnalban a lakók sikolyára és az egyre forrósodó, füsttel telítődő levegőre. Kimenekülni azonban nem tudtak. Mindketten tisztában voltak vele, hogy meghalnak, ezért felhívták azokat, akiket egymáson kívül a legjobban szerettek: a szüleiket.

– Az első hívással a fiam, Marco megnyugtatott, hogy ne aggódjunk, minden rendben lesz. Ez 3.45-kor volt – idézte fel utólag a fiú édesapja egy olasz lapnak. – A második hívása negyedóra múlva érkezett. Azt mondta, egyre több a füst. Az utolsó pillanatig vonalban voltunk.

Először Gloria is nyugtatta a szüleit, majd belátta: nem kerülnek ki élve. – Köszönöm, anya, amit értem tettél – búcsúzott végül.

A hatóságok nem tudják, mi­lyen állapotban találnak a szerelmesek holttestére, ha egyáltalán rátalálnak. A szakértők szerint a fiatalok feltehetően megfulladtak, mielőtt a lángok felemésztették őket, ebben sem lehetnek azonban teljesen biztosak.

Már harmincra nőtt a halottak száma

Folytatódik a rémálom Londonban. Már harminc halálos áldozatról számolt be a Telegraph, ám ez a szám drasztikusan növekedhet, hisz sok lakóról a tűz óta semmit sem tudni. Stuart Cundy, a Scotland Yard helyi parancsnoka elkeseredetten azt mondta: csak remélni tudják, hogy a végleges szám nem lesz háromjegyű. A legtöbb áldozatot még nem sikerült azonosítani, és a számok is elkeserítőek. Több mint hetven lakos hollétéről nem tudnak semmit, továbbá közel negyven sérültet még kórházban ápolnak. Felelősöket még nem találtak, a vizsgálódást most az épület tavalyi felújításának körülményeire összpontosítják. A helyszínre látogatott II. Erzsébet az unokájával, Vilmossal.

További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

ripost.hu

Sokkoló látványt nyújt a hármasikreket váró nő hasa, rossz irányba nőttek a babák - Videó

life.hu

Kamerák előtt szüli harmadik gyerekét Czutor Zoli felesége: a hetedik hónaptól veszik fel az eseményeket

vg.hu

Kiderült, miért húzódik el sokaknál a Covid-megbetegedés

szon.hu

Micsoda fotó esett be Dominikából! Elalélt mindenki Pap Dorci popsijától!

origo.hu

Az ember szemén látszik a halál időpontja

nemzetisport.hu

NB I: Puskás Akadémia–Ferencváros – élőben az NSO-n!

vg.hu

Döbbenet: már saját várost építenek maguknak a Covid-tagadók

borsonline.hu

Elfajult a fétisszex, kis híján lefejezte áldozatát az egyetemi professzor

mandiner.hu

Márki-Zay: Halló, tessék, Kalányos Orbán vagyok!

mandiner.hu

E-mailben kérnek adományt Márki-Zay Péterék

origo.hu

Ezek most Magyarország legolcsóbb új autói, ki nem találná, melyik márka áll az élen