Aktuális

Szandál-zokni: ciki vagy csak ésszerű?

L. B.

Létrehozva: 2017.06.21.

Zokni-szandál fesztivált tartanak júliusban Budapesten, egy humoros fiatal hirdette meg az eseményt. De tényleg olyan vicces?

A szandál-zokni kombináció viseletének a megítélése a jó idő beköszöntével újra és újra visszatérő vitatémát szolgáltat az utca embere számára. A fiatalabbak többsége szentségtörésnek véli, az idősebbek egy része pedig teljesen normális viseletnek tartja.

– Tudatos ronda zokni viselőként nyáron is igazságot akartam szolgáltatni az eszmének – indokolta motivációját lapunknak a szervező.

– Megragadom az alkalmat, hogy megkérdezzem: mi a baj a zokni-szandál kombinációval? Valahogy evidensnek tűnik, hogy van olyan hőmérséklet, amire a zokni és a cipő túl sok, de a szandál egyedül kevés. Szóval... mi a gond? – vetette fel a kérdést az interneten egy idősebb úr.

– Ocsmány és kész! – jött a gyors válasz egy tinédzsertől.

Ön mit gondol?

Zágoni András: Soha nem jutna eszembe együtt felvenni. Nem stimmel együtt a nyitott szandál és a zárt zokni.

Futó Sándor: Szerintem mindenki olyat hordjon, amiben jól érzi magát. Ennyi!

A generációs ellentétet egy ismert divattervezővel, Herczeg Zoltánnal próbáltuk feloldani.

– Optimális esetben az esztétikum és a praktikum összetartozik. A fiatalok inkább a divatra adnak, míg az idősebbeknek a kényelem számít. Életkortól függően ez a dilemma sohasem fog megoldódni – vélekedett a Borsnak a szakember, aki azt is elárulta, hogy az ízlésével merőben ellentétes a szandál viselése. – Ezt az eseményt egy jó poénnak tartom, lehet, még én is ott leszek, ha sikerül beszereznem egy csinos darabot.

A fiatalok szerint:

– Ultra ciki a látvány! Ennél nincs lejjebb. Aki zoknit hord szandállal, főleg, ha fehéret, az magáról állít ki bizonyítványt.

Az idősebbek szerint:

– A szandál kényelmes, ugyanakkor teljesen normális, hogy az ember zoknit vesz hozzá, hiszen így kevésbé izzad az ember lábfeje, és szellőzik is. 

Olvasóink szavaztak:

Ön cikinek tartja a zokni-szandál kombinációt?

Igen - 42%

Ez legyen a legnagyobb bajunk - 35%

Nem - 15%

Ízlés dolga - 8%

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek